BBQ kuracie stehná s americkými zemiakmi a dresingom
Suroviny
- 8 zemiakov
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 lyžičky červenej mletej papriky Kania
- repkový olej Vita D´or
- 8 spodných kuracích stehien
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžička rasce Kania
- 2 strúčiky cesnaku
- BBQ omáčka Grill & Fun
- 2 lyžice majonézy Kania
- 1 lyžica kyslej smotany Pilos
- 1 lyžica kečupu Kania
Potrebujeme
- lis na cesnak, dva plechy na pečenie
POSTUP
Americké zemiaky
Zemiaky pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny. Ochutíme najemno nasekanými lístkami rozmarínu, soľou, korením a lyžičkou mletej papriky. Pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Zemiaky uložíme na plech šupkou dolu.
BBQ kuracie stehná
Kuracie stehná zmiešame s cukrom, lyžičkou mletej papriky, štipkou soli, korením, podrvenou rascou, pretlačeným cesnakom a lyžicou oleja. Namarinované stehná uložíme na plech a pečieme so zemiakmi v rúre vyhriatej na 200 °C približne hodinu.
Po hodine pečenia kura vyberieme, potrieme BBQ omáčkou a dáme ešte na 15 – 20 minút dopiecť.
Dresing
Majonézu, kyslú smotanu a kečup zmiešame. Dochutíme soľou a korením.