0
4
Hovädzie varené pliecko so šošovicovým ragú

Hovädzie varené pliecko so šošovicovým ragú

3 h 0 m
6 porcií

Je tu nový hosť a s ním aj nový recept! Marcel a Mystoryofcooking sa pustili do chutného receptu na hovädzie varené pliecko so šošovicovým ragú. Pozrite si ich šikovný postup a vynikajúci výsledok.

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho pliecka
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 50 g oravskej slaniny Pikok
  • olivový olej Primadonna
  • 6 mrkiev
  • 6 stoniek stonkového zeleru
  • 2 cibule
  • 8 guľôčok nového korenia
  • 8 guľôčok čierneho korenia Kania
  • 8 bobkových listov Kania
  • 250 g šošovice Campo Largo
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica karí korenia Kania
  • 400 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
  • 1 hrsť poľného šalátu
  • 1 bageta

Potrebujeme

  • sitko

POSTUP

Mäso očistíme, osolíme, okoreníme, prešpikujeme slaninou a sprudka orestujeme na rozpálenej panvici s olejom zo všetkých strán.

Tip: Mäso špikujeme preto, aby nebolo suché.

Kým sa mäso opeká, do hrnca s vodou nakrájame 4 mrkvy na väčšie kúsky, 3 stonky stonkového zeleru, 1 cibuľu na štvrtinky a pridáme nové korenie, celé čierne korenie a 4 bobkové listy. Opečené mäso preložíme do hrnca s vodou a zeleninou, prikryjeme pokrievkou a necháme variť približne 2 hodiny, kým mäso zmäkne.

Šošovicu prepláchneme, zalejeme vodou a do hrnca pridáme aj 4 bobkové listy. Po chvíli prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
Medzitým do panvice, v ktorej sme opekali mäso, prilejeme olej, prihodíme nadrobno nakrájané kúsky slaniny, mrkvy aj stonkového zeleru. Ochutíme soľou a korením a opekáme.

Prihodíme nadrobno nasekané strúčiky cesnaku a cibule. Do základu prisypeme karí a znova chvíľu restujeme. Pridáme paradajky z konzervy, trochu vody a podľa potreby osolíme a okoreníme.

Hotovú šošovicu scedíme. Prihodíme do omáčky a dusíme domäkka.

Bagetu nakrájame na kúsky a opečieme na panvici s olejom z oboch strán.

Servírovanie

Hovädzie pliecko servírujeme s porciou šošovicového ragú, poľným šalátom a opečenou bagetou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať