52
139
Čokoládovo-malinová torta

Čokoládovo-malinová torta

2 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 150 g práškového cukru Belbake
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 g hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica kakaa Belbake

Čokoládový krém

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Malinový krém

  • 300 g mrazených malín Green Grocer´s
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake

Poleva

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica kakaa Belbake
  • 1 lyžica masla

Na ozdobenie

  • physalis

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na miešanie
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Korpus

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.

Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Zo strednej časti vyrežeme stred v tvare kruhu, pričom ponecháme asi 2 - 3 cm široké okraje.

Čokoládový krém

Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

Malinový krém

Do kastróla dáme rozvariť maliny s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak malinová omáčka – coulis. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Do vlažnej kakaovej zmesi potom primiešame maslo.

Torta

Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme vyrezanú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový a do stredu nalejeme malinový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Polevu nalejeme na tortu, necháme stiecť po okraji a dozdobíme physalisom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. jún 2025, 06:01

    Famózna torta, ten malinový krém je jedna báseň. Keď som ju piekla po prvý krát, vrátila som sa k mascarpone krému ci som nezabudla na cukor, nie , nie je tam vôbec potrebný. Adri vo videu spomína Vianoce, je úžasná aj na leto, keď maliny rastu v záhrade. Za mňa tento recept osviežujúce prekvapenie, chuť skutočne prebudila chuťové poháriky. 👌🫶

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. máj 2025, 15:10

    Uzasnaaa je ! Zaradila som ju medzi naše “must have” recepty 🫶🤌🤌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      29. máj 2025, 14:37

      Wow, to radi počujeme 🩷

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. marec 2025, 18:17

    Superrr podarila sa. Ako chutí? Zajtra napíšem chladí sa

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      09. apríl 2025, 08:06

      Veríme, že aj skvele chutila 🍰🩷

      Odpovedať
  • Z
    Zuzana
    09. marec 2025, 13:22

    Torta sa vôbec nepodarila. Neodporúčam upiecť. Korpus je zvláštny, vôbec nie je vláčny ako píšu v inom komentári. Išla som podľa videa aj receptu, plnka sa mi "zgrcla" pritom som dala pozor aby čokoláda nebola tepla. V malinovom kreme sa urobili hrudky zo škrobu. Jedine co sa podarilo bola poleva. Celu tortu som musela vyhodiť. Škoda času aj peňazí.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      06. jún 2025, 12:24

      No tak to nepecte radšej nic. Jednoduchšiu a chutnejšiu tortu nepoznám. Peciem ju uz pár rokov

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. máj 2024, 12:31

    Tortu som robila po prvykrat pre dceru k narodeninam. Je skutocne vyborna, len smelo do toho! Krasny vlacny, makucky, nadychany korpus, ktory sa problemov dal prekrojit na tri casti, malinovy i cokoladovy krem mali taktiez skvelu konzistenciu i chut, nerozumiem vobec tym nespokojnym recenziam tu ponize. Postupovala som presne podla videa, akurat zaverecnu coko polevu som nahradila za ganaz z cokolady a smotany na slahanie a bolo to vyyyyborne, dakujem

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      09. apríl 2025, 08:07

      Sme radi, že sa podarila 🍰🩷

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať