47
124
Čokoládovo-malinová torta

Čokoládovo-malinová torta

2 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica kakaa Castello

Čokoládový krém

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Malinový krém

  • 300 g mrazených malín Green Grocer´s
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello

Poleva

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 1 lyžica masla

Na ozdobenie

  • physalis

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na miešanie
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Korpus

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.

Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Zo strednej časti vyrežeme stred v tvare kruhu, pričom ponecháme asi 2 - 3 cm široké okraje.

Čokoládový krém

Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

Malinový krém

Do kastróla dáme rozvariť maliny s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak malinová omáčka – coulis. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Do vlažnej kakaovej zmesi potom primiešame maslo.

Torta

Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme vyrezanú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový a do stredu nalejeme malinový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Polevu nalejeme na tortu, necháme stiecť po okraji a dozdobíme physalisom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. december 2023, 21:06

    Dobrý deň, robila som čokoládový krém podľa vášho receptu, len som mala trochu problém s tou čokoládou...keď vychladla bola moc tuhá a ostali mi kúsky v kréme čo by mi nevadilo..len som sa bála, že keď ju dám takú nie úplne vychladenú, ale tekutú sa krém zrazí..teplota tej čokolády, keď je ešte tekutá je odlišná ako mascarpone so šľahačkou..

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      18. február 2024, 00:02

      Ak pôjdete presne podľa receptu,videa,všetko sa vám vydarí.Pozrite si video,hlavne🙂Toto je výborný recept,jeden z mála,kde nič netreba upravovať,čo sa ingrediencií týka🙂

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. jún 2023, 12:49

    Piekla som viackrát, chutila celej rodine.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      23. jún 2023, 07:18

      Dobrý deň, ďakujeme a tešíme sa, že sa Vám recept podaril. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    09. marec 2023, 21:29

    Tortu som robila pred rokom presne podľa popisu - bola super. Zajtra si ju zopakujem zase, lebo nám všetkým veľmi chutila. Ďakujem.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. marec 2023, 07:37

      Dobrý deň, ďakujeme krásne za Váš komentár. 😍 Tešíme sa, že torta vyšla a všetci ste si na nej pochutnali. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. január 2023, 17:19

    Robim ju na kazde narodky, moja oblubena. Robim ju bez malinoveho kremu a cokokrem z polovicnej davky. Vyborna torta ;)

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. január 2023, 21:55

      Dobrý deň, sme veľmi radi, že ste si obľúbili recept od Adriany. 🥰 Veríme, že na torte si pochutnajú aj vaši priatelia a rodina. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. september 2022, 13:32

    Výborná torta. Po prečítaní recenzií som pre istotu robila korpus z 1,5 dávky. Ale nebolo treba, vrch som musela itak zrezať,jeden plat by bol moc hrubý. Čokoládový krém sa vôbec nezrazil a do malinového som dala zlatý klas ( zemiakový škrob som nemala ).Krásne husté obidva krémy, išla som podľa receptu. Nemám absolutne čo vytknúť. Dobre sa krája, krásne vyzerá a výborne chutí. Odporúčam.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať