43
89
Čokoládovo-malinová torta

Čokoládovo-malinová torta

2 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica kakaa Castello

Čokoládový krém

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Malinový krém

  • 300 g mrazených malín Green Grocer´s
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello

Poleva

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 1 lyžica masla

Na ozdobenie

  • physalis

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na miešanie
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Korpus

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.

Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Zo strednej časti vyrežeme stred v tvare kruhu, pričom ponecháme asi 2 - 3 cm široké okraje.

Čokoládový krém

Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

Malinový krém

Do kastróla dáme rozvariť maliny s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak malinová omáčka – coulis. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Do vlažnej kakaovej zmesi potom primiešame maslo.

Torta

Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme vyrezanú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový a do stredu nalejeme malinový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Polevu nalejeme na tortu, necháme stiecť po okraji a dozdobíme physalisom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. september 2022, 13:32

    Výborná torta. Po prečítaní recenzií som pre istotu robila korpus z 1,5 dávky. Ale nebolo treba, vrch som musela itak zrezať,jeden plat by bol moc hrubý. Čokoládový krém sa vôbec nezrazil a do malinového som dala zlatý klas ( zemiakový škrob som nemala ).Krásne husté obidva krémy, išla som podľa receptu. Nemám absolutne čo vytknúť. Dobre sa krája, krásne vyzerá a výborne chutí. Odporúčam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. júl 2022, 19:53

    Ja túto tortu milujem...stále je skvelá a dá sa prekrojiť aj na 3 časti

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. máj 2022, 06:10

    Poleva bola riedka :( To ma sklamalo Krem super

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. január 2022, 11:11

    Milá Aďka, som Vašou fanúšičkou, ale táto tortička, no neviem. Skutočne ste si tento recept odskúšali vopred? Našťastie som dala rovno 1,5 dávky, hneď mi bolo jasné, že korpus nebude možné rozkrojit na 3 pláty. A poleva? Chcela som odskúšať novú, nie tukovú, ako vždy, ale spravila som veľkú chybu. Táto vodová bola úplne riedka, celá stiekla, na torte neudržala a presvital krém. Som sklamaná, pokazilo to celú tortu, snáď sa mi to podarí zakryť nejakou posypkou.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. máj 2022, 06:08

      Ja som mala presne ten isty problem Poleva bola riedka Stiekla a krem presvital Cesto som robila vlastne piskotove zo 4 vajec, ale viac muky som mala ( a ci sa da prekrojit na 3 casti zavisi aj od velkosti formy)

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. január 2022, 14:04

      Zdravim, ja som mala uplne rovnaky problemy s tou tortou, je riadne nedomyslena

      Odpovedať
  • M
    Michal Sýkora
    31. január 2021, 13:21

    Myslel som si, že upiecť tortu je ťažké, ale s takýmto návodom to bola hračka. Moja prvá torta v živote 🎂🍰

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      05. február 2021, 09:31

      Dobrý deň, Michal, gratulujeme k prvej torte! Teší nás, že sme Vás inšpirovali natoľko, až ste sa odhodlali to prvýkrát skúsiť. Na našom webe nájdete mnoho podobných receptov, ktoré Vám odporúčame vyskúšať tiež :-)

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať