38
55
Čokoládovo-malinová torta

Čokoládovo-malinová torta

2 h 0 m
10 porcií

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 150 g práškového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor
  • 150 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžica kakaa Castello

Čokoládový krém

  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)

Malinový krém

  • 300 g mrazených malín Green Grocer´s
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello

Poleva

  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 1 lyžica masla

Na ozdobenie

  • physalis

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • sitko
  • metličku na miešanie
  • stierku
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • cukrárske vrecko

Korpus

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.

Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Zo strednej časti vyrežeme stred v tvare kruhu, pričom ponecháme asi 2 - 3 cm široké okraje.

Čokoládový krém

Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

Malinový krém

Do kastróla dáme rozvariť maliny s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak malinová omáčka – coulis. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

Poleva

V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Do vlažnej kakaovej zmesi potom primiešame maslo.

Torta

Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme vyrezanú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový a do stredu nalejeme malinový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Polevu nalejeme na tortu, necháme stiecť po okraji a dozdobíme physalisom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info