Čokoládovo-malinová torta
Korpus
- 4 vajíčka
- 150 g práškového cukru Belbake
- 1 vanilínový cukor
- 150 g hladkej múky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 4 lyžice vlažnej vody
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžica kakaa Belbake
Čokoládový krém
- 500 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
Malinový krém
- 300 g mrazených malín Green Grocer´s
- 3 lyžice trstinového cukru
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
Poleva
- 3 lyžice práškového cukru
- 4 lyžice vody
- 1 lyžica kakaa Belbake
- 1 lyžica masla
Na ozdobenie
- physalis
Potrebujeme
- šľahací mixér
- sitko
- metličku na miešanie
- stierku
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- papier na pečenie
- cukrárske vrecko
Korpus
Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 35 minút pri teplote 180 °C.
Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Zo strednej časti vyrežeme stred v tvare kruhu, pričom ponecháme asi 2 - 3 cm široké okraje.
Čokoládový krém
Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.
Malinový krém
Do kastróla dáme rozvariť maliny s hnedým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak malinová omáčka – coulis. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Poleva
V kastróle necháme vo vode rozpustiť cukor, primiešame kakao a chvíľku povaríme. Do vlažnej kakaovej zmesi potom primiešame maslo.
Torta
Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme vyrezanú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový a do stredu nalejeme malinový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Polevu nalejeme na tortu, necháme stiecť po okraji a dozdobíme physalisom.