2
1
Panna cotta so slivkami a makovými sušienkami

Panna cotta so slivkami a makovými sušienkami

50 min
5 porcií

Panna cotta

  • 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 200 ml mlieka Pilos (3,5 %)
  • 60 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 4 plátky želatíny
  • 10 ml slnečnicového oleja Vita D´or

 

Makové sušienky

  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 2 vajcia
  • 30 g mletého maku Belbake
  • 5 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 75 g bezgluténovej zmesi na pečenie Belbake

 

Pečené slivky

  • 300 ml portského červeného vína
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • 1 lyžica ríbezľového džemu
  • 1 lyžička mletej škorice Kania
  • 12 sliviek alebo ringlôt

POSTUP 

POTREBUJEME

  • sitko
  • silikónovú formu na pologule (priemer cca 8 cm)
  • papier na pečenie
  • veľký plech
  • zapekaciu misku

Panna cotta

Panna cottu pripravíme deň vopred. V kastróle mierne zohrejeme smotanu spolu s mliekom, cukrom a vetvičkami rozmarínu. Keď sa cukor roztopí, zmes stiahneme z ohňa a rozmarín necháme lúhovať asi 15 minút. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu na obale. V zohriatej, ale nie vriacej smotane rozmiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Zmes príliš nešľaháme, aby sa nezačala tvoriť pena.

Tip: Smotana nesmie byť príliš horúca, aby želatína nestratila svoju želírovaciu schopnosť.

Zmes precedíme. Formu na panna cottu vymažeme olejom, naplníme zmesou a necháme stuhnúť v chladničke ideálne cez noc.

Makové sušienky

Všetky suroviny spolu vymiešame dohladka. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou naň nanášame cesto do tvaru tenkých okrúhlych sušienok. 

Tip: Medzi sušienkami nechávame dostatočné rozostupy. Pri pečení sa roztečú.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 5 minút.

Pečené slivky

V kastróle zmiešame víno, cukor, džem a škoricu a varom redukujeme na polovičný objem.

Tip: Môžeme pridať aj 6 klinčekov.

Medzitým umyté a osušené slivky prepolíme, zbavíme kôstok a poukladáme do zapekacej misky (rezom hore). Prelejeme ich vínovou redukciou a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 20 minút.

Servírovanie

Panna cottu servírujeme so slivkami preliatu vínnou redukciou a dozdobenú sušienkou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info