Čokoládový pudingový páj
Suroviny
Korpus
- 250 g kakaových venčekov Tastino
- 30 g kakaa Belbake
- 80 g masla Pilos
Náplň
- 350 ml mlieka Pilos (3,5 %)
- 3 žĺtky
- 80 g kryštálového cukru Belbake
- 30 g Zlatého klasu
- 30 g kakaa Belbake
- 100 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 1 lyžička instantnej kávy Bellarom
- štipka soli Kania
- 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
Šľahačkový krém
- 400 g šľahačky Deluxe Pilos (40 %)
- 250 g mascarpone
- 80 g práškového cukru Belbake
Ozdoba
- 100 g čokoládových hoblín
Čas tuhnutia: 2 hodiny
Potrebujeme
sekací mixér, okrúhlu formu s vlnitým okrajom a vyberateľným dnom (priemer 22 cm), metličku, robot s nadstavcom metlička a lopatka
POSTUP
Korpus
Najemno rozomleté venčeky zmiešame s kakaom a roztopeným maslom. Cestom naplníme formu a lyžicou dôkladne utlačíme až ku okrajom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 15 minút. Potom necháme vo forme vychladnúť.
Tip: Korpus nemusíme piecť, ak ho zamrazíme.
Náplň
Mlieko necháme zovrieť v hrnci. Medzitým v miske vymiešame metličkou ostatné suroviny okrem čokolády do hladka. Zriedime trochou horúceho mlieka, aby sme vyrovnali teploty a žĺtky sa pri varení nezrazili. Následne zmes vlejeme naspäť do hrnca so zvyšným mliekom a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte horúci ho prenesieme do robota s nadstavcom lopatka a postupne za stáleho miešania pridávame nalámané kúsky čokolády. Tie sa vďaka teplu roztopia a mixér ich rozmieša. Rozmiešanú vychladnutú náplň nanesieme na korpus, povrch uhladíme a necháme tuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
Šľahačkový krém
Všetky suroviny spolu vyšľaháme do tuha.
Stuhnutý koláč opatrne vyberieme z formy. Potrieme ho šľahačkový krémom a ozdobne posypeme hoblinami čokolády.