Ovocná bublanina
Suroviny
- 2 vajcia
- 225 ml kefírového mlieka Pilos
- 80 ml repkového oleja Vita D´or
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
- 250 g hladkej múky Belbake
- 125 g kryštálového cukru Belbake
- 1 a ½ lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1 lyžica masla Pilos
- 2 lyžice hrubej múky Belbake
- 100 g jahôd
- 100 g čučoriedok
Servírovanie
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
plech na pečenie
POSTUP
V mise zmiešame vajcia, kefírové mlieko, repkový olej a smotanu na šľahanie. Pridáme múku, cukor, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko spolu spracujeme na jednotné cesto. Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rozotrieme rovnomerne po plechu, na ktorý poukladáme ovocie. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme cca 20 – 25 minút.
Servírovanie
Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom, nakrájame na rezy a podávame.