4
45
Cuketa plnená mletým mäsom s paradajkovým ragú

Cuketa plnená mletým mäsom s paradajkovým ragú

1 h 15 m
4 porcie
  • 400 g mletého mäsa mix
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 5 bobkových listov Mikado
  • štipka sušeného oregana Mikado
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g lúpaných krájaných paradajok Freshona
  • 4 menšie cukety
  • 70 g syra ementál Milbona
  • 70 g syra Grana Padano Lovilio
  • 70 g syra gorgonzola Lovilio
  • 100 g strúhanky Castello
  • 2 lyžice mletej štipľavej papriky Kania
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
  • 100 ml vody
  • 150 g paradajok
  • čerstvá bazalka
  • 1 lyžica masla

Potrebujeme

  • veľkú panvicu
  • zapekaciu misu
  • strúhadlo

Postup

Mäsové ragú

Na rozpálenej panvici, na troche olivového oleja, orestujeme dosklovita nahrubo nakrájanú cibuľu a 5 strúčikov cesnaku. Ochutíme bobkovým listom, oreganom, soľou a čiernym korením. Pridáme mleté mäso a restujeme, kým sa mäso nerozpadá na drobné kúsky. K orestovanému mäsu primiešame paradajky z konzervy. Mäsovú zmes dusíme na miernom ohni, približne 30 minút domäkka. Vyvariť by sa mala väčšina šťavy.

Plnené cukety

Cukety dôkladne umyjeme, odstránime konce a pozdĺžne ich rozrežeme na polovice. Lyžicou vydlabeme semiačka, ale snažíme sa nechať čo najviac dužiny. Poukladáme ich vedľa seba do zapekacej misy, osolíme, okoreníme a naplníme pripraveným mäsovým ragú. Do misky nastrúhame najemno všetky 3 druhy syra a zmiešame ich so strúhankou, mletou paprikou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Naplnené cukety posypeme syrovou zmesou. Podlejeme ich vodou a dáme zapiecť do rúry na 10 – 20 minút pri teplote 220 °C. Na posledných pár minút zapneme gril alebo horný ohrev, aby sa syrová zmes upiekla dozlatista.

Paradajkové ragú

Paradajky ošúpeme, vydlabeme jadierka a dužinu nakrájame na kocky. Nadrobno nasekaný strúčik cesnaku krátko speníme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme na miernom ohni asi 10 minút. Po chvíli primiešame nasekané lístky čerstvej bazalky. Na záver na zjemnenie chuti pridáme 1 lyžicu masla.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme paradajkové ragú, naň položíme plnenú zapečenú cuketu. Pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. september 2015, 13:29

    Vynikajúce, mohli by sme to jesť stále :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. marec 2015, 00:11

    vyborne, ze to bude az take chutne ako bolo, som necakala, mnaaam

    Odpovedať
  • Dana
    25. február 2015, 18:15

    skvele, nezatazuje zbytocne nevhodnou kombinaciou,lahke a pritom vyzivne.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. február 2015, 15:21

    Perfektné, robím to hlavne v lete keď mám v záhradke cukinu. Ja tu vydlabanú dužinu podusím nakoniec s mletým mäsom je to veľmi šťavnaté, tak to máme radi.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať