
Pečená grécka zelenina s mletým mäsom
Suroviny
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 cibuľu
- 600 g mletého bravčového mäsa
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
- sušené oregano Kania
- 400 g krájaných lúpaných paradajok Baressa
- 50 g zelených olív Baressa
- 500 g zemiakov
- 200 g cukety
- 2 červené cibule
- 200 g syra feta Pilos
Potrebujeme
panvicu, misu, zapekaciu misu
Postup
Na rozohriatej panvici s olejom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu dosklovita. K orestovanému základu pridáme mleté mäso, ktoré ochutíme soľou, korením a oreganom. Dôkladne orestujeme, následne pridáme krájané lúpané paradajky a zelené olivy nakrájané na kolieska. Dusíme, kým sa šťava zredukuje na polovicu, približne 25 minút. Zemiaky ošúpeme a spolu s cuketou a červenou cibuľou nakrájame na tenké plátky. Na dno zapekacej misy uložíme plátky zemiakov (môžeme ich vrstviť), ktoré osolíme a okoreníme. Na zemiaky navrstvíme mäsové ragú, potom postupne ukladáme plátky zemiakov, cukety a červenej cibule. Každú vrstvu osolíme a okoreníme. Na záver posypeme rozdrveným syrom feta. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 60 minút.