0
5
Fašírky s baklažánom a paradajkovou salsou

Fašírky s baklažánom a paradajkovou salsou

1 h 0 m
4 porcie
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 600 g baklažánu
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Biotrend
  • 100 g póru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • balsamico Acentino
  • 2 vajcia
  • štipka mletej štipľavej papriky Mikado
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 malá cibuľa
  • hladká múka Castello
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 tortilla placka El Tequito
  • 200 g paradajok
  • 1 štipľavá paprička
  • 1 limetka
  • čerstvý koriander alebo bazalka

Potrebujeme

  • kuchynské utierky
  • 2 panvice

Marinovaný baklažán:

Baklažán nakrájame na menšie kúsky, osolíme a necháme 30 minút odstáť. Potom ho osušíme papierovými utierkami. Baklažán okoreníme a orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Na záver pridáme na panvicu 1 menší strúčik cesnaku nasekaný najemno. Orestovaný baklažán preložíme do misky, pridáme pór nakrájaný na tenké pásiky a ochutíme balsamicom. Premiešame a necháme marinovať 20 - 30 minút.

Fašírky:

Mleté mäso preložíme do misky, pridáme 2 celé vajíčka, ochutíme soľou, čiernym korením, mletou štipľavou paprikou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme cibuľu, 4 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno a dôkladne premiešame. Z masy tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke. Opekáme na miernom ohni na rozpálenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán dozlatista.

Chrumkavé tortilla placky:

Tortilla placku rozdelíme na 12 približne rovnako veľkých trojuholníkov. Trojuholníky vyprážame dozlatista v hrnci, v ktorom sme rozohriali 200 ml rastlinného oleja. Na záver ich osušíme od prebytočného oleja na papierových utierkach.

Paradajková salsa:

V miske zmiešame na malé kocky nakrájané paradajky, ktoré sme predtým ošúpali a zbavili jadierok. Pridáme najemno nasekanú štipľavú papričku, limetkovú šťavu, pár kvapiek olivového oleja a nasekaný čerstvý koriander alebo bazalku. Okoreníme, osolíme a premiešame.

Servírovanie:

Do stredu plytkého taniera naservírujeme marinovaný baklažán, naň 3 fašírky a paradajkovú salsu.

Dozdobíme chrumkavou tortillou a čerstvým koriandrom, prípadne bazalkou.

 

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info