5
21
Dusený losos so špenátom, zemiakmi a paradajkami

Dusený losos so špenátom, zemiakmi a paradajkami

35 min
4 porcie
  • 400 g čerstvého lososa
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 štipľavá paprička
  • 200 g zemiakov
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok Nostia
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • asi 800 ml vývaru (rybací alebo zeleninový)
  • 2 veľké hrste čerstvého mladého špenátu
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 biele bagety

Potrebujeme

  • grilovaciu panvicu

Postup

Dusený losos

Cibuľu a 4 strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci na troche olivového oleja dozlatista. Zo štipľavej papričky odstránime semienka, papričku nakrájame najemno a pridáme restovať k základu. Zemiaky ošúpeme, rozkrojíme na polovice, nakrájame na tenké plátky a pridáme do hrnca. Osolíme, okoreníme, dôkladne premiešame a pridáme paradajky z konzervy. Podlejeme bielym vínom a krátko povaríme, aby sa alkohol odparil. Potom zmes zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú (asi 8–10 minút). Lososa zbavíme kože a nakrájame na väčšie kúsky. Do hrnca pridáme k zmäknutým zemiakom kúsky lososa, premiešame a dusíme domäkka ešte asi 10 minút. Občas opatrne premiešame. Na záver pridáme čerstvý špenát, počkáme, kým nezmäkne a jedlo ochutíme citrónovou šťavou.

Grilované bagetky

Bagety nakrájame zošikma na kolieska a opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Hotové potrieme z jednej strany strúčikom cesnaku.

Servírovanie

Duseného lososa naservírujeme do hlbokého taniera. Podávame s opečenými kúskami bagety.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    04. marec 2016, 09:04

    Mne sa tiez nepodarilo zemiaky takto uvarit, nabuduce ich asi uvarim zvlast a dam ich do uz hotovej polievky. Zemiaky nikdy nevarim v paradajkach ani kyslej kapuste, su vzdy tvrde a aj take divne.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. január 2015, 18:51

    mńamka proste mńam

    Odpovedať
  • Zuzana
    03. január 2015, 14:57

    Vynikajuci recept! Jedlo je neskutocne chutne Len zemiaky sa varia dlhsie ako je napisane v recepte

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. november 2014, 16:01

    dlhsie som hladala "rybaci" recept, ktory by ma oslovil. chut skvela, akurat tie zemiaky nie a nie sa dovarit

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. október 2014, 14:23

    recept je super, len cas varenia som prisposobila, lebo zemiaky som mala dlhsie tvrde..

    Odpovedať


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info