72
215
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

50 min
6 porcií
  • 1 a 1/2 pohára polohrubej múky Belbake
  • 1 pohár slnečnicového oleja Promienna
  • 2 mrkvy
  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 pohára hnedého cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 4 lyžičky vanilínového cukru Belbake
  • 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy Belbake
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 pohár nadrobno nasekaných vlašských orechov Alesto
  • 100 g smotanovej nátierky klasik Pilos
  • 1/2 pohára práškového cukru Belbake
  • 50 g masla
  • 1 lyžička šťavy z pomaranča

Postup

Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).

Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.

Zo smotanového syra, masla, práškového cukru, pomarančovej šťavy a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    02. november 2024, 21:04

    Celý recept pôsobí zmätočne - časť prísad je meraná na hrnčeky, časť je vážená. Nehovoriac o tom, že nie je mrkva ako mrkva - rozdiely môžu mať veľký vplyv na výsledok. Potom je to už len na skúsenostiach kuchárky, či sa to podarí alebo nie.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. september 2024, 10:15

    Prvý krát sa podaril super, druhý a tretí raz robené rovnako, pri pečení narástol a po 15 minútach neviem prečo koláč splasol , poraďte čo robím zle. Idem presne podľa postupu , rúru neotváram počas prcenia, ja už neviem.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. október 2024, 13:21

      Mne sa presne dneska stalo to isté 🙄

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        09. október 2024, 10:01

        skuste vacsiu formu

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. júl 2024, 08:26

    Dobrý deň, mám problém pri týchto koláčikov , takmer vždy mi pri pečení nenarastu, sú vo vnútri ako nedopečene, neviem kde robím chybu. Všetko podľa receptu .

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. marec 2024, 16:25

    Super koláč.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. júl 2024, 13:21

      ???

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2024, 08:03

    …veľa prášku do pečiva aj sódy bikarbóny… stačí skoro polovične množstvo….?

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať