59
142
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

50 min
6 porcií
  • 1 a 1/2 pohára polohrubej múky Castello
  • 1 pohár slnečnicového oleja Promienna
  • 2 mrkvy
  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 pohára hnedého cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 4 lyžičky vanilínového cukru Castello
  • 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy Castello
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 pohár nadrobno nasekaných vlašských orechov Alesto
  • 100 g smotanovej nátierky klasik Pilos
  • 1/2 pohára práškového cukru Castello
  • 50 g masla
  • 1 lyžička šťavy z pomaranča

Postup

Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).

Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.

Zo smotanového syra, masla, práškového cukru, pomarančovej šťavy a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. apríl 2022, 08:43

    Emília 10.4.2022 Výborný a rýchly koláčik, ja som dala miesto vlašských orechov mandle. Na upečený koláč som natrela džem a naň pochúťkovú kyslú smotanu 300g ,2 PL práškový cukor,šľahačku200g, vyšľahať s 1 vanil. cukrom (zmiešať spolu s kyslou smotanou). Natrieť na koláč, nastrúhala som čokládu. Hotovo.

    Odpovedať
  • M
    Michaela M'rabet
    13. marec 2022, 14:43

    Vyborny kolacik, tiez som dala iba 1 pohar cukru a bolo to viac nez dost, pridala som este 2 jablcka a hrozienka, kolacik je potom este stavnatejsi, 40 minut aj u mna bolo malo, pridala som potom este 10 minut, cize dokopy 50 minut.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. január 2022, 00:20

    Koláč pečiem v tortovej okrúhlej forme (24/26, neviem presne :) ), na vrch používam 2x250g mascarpone a musím povedať, že robí väčšiu radosť a potešenie, než hocaká iná torta :) je vysoká, mascarpone navrchu ju ešte navýši a naje sa z nej aj 12 ľudí.. ďakujem za recept :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. január 2022, 17:20

    Určite piecť na nižšom stupni, ako niektoré komentáre píšu ze padol.. Tak aj mne a piekla som na 150° teplovzuch.. Priveľa cukru (a dala som menej ako je v recepte) aj tak cesto je také skaramelizovane..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. november 2021, 12:07

    Kolac je vyborny na polevu som dala lekvar acokoladu☺

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať