Mrkvový koláč
- 1 a 1/2 pohára polohrubej múky Belbake
- 1 pohár slnečnicového oleja Promienna
- 2 mrkvy
- 3 vajcia
- 1 a 1/2 pohára hnedého cukru
- 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 4 lyžičky vanilínového cukru Belbake
- 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy Belbake
- 1 lyžička mletej škorice Mikado
- 1 pohár nadrobno nasekaných vlašských orechov Alesto
- 100 g smotanovej nátierky klasik Pilos
- 1/2 pohára práškového cukru Belbake
- 50 g masla
- 1 lyžička šťavy z pomaranča
Postup
Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).
Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.
Zo smotanového syra, masla, práškového cukru, pomarančovej šťavy a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.