62
169
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

50 min
6 porcií
  • 1 a 1/2 pohára polohrubej múky Castello
  • 1 pohár slnečnicového oleja Promienna
  • 2 mrkvy
  • 3 vajcia
  • 1 a 1/2 pohára hnedého cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 4 lyžičky vanilínového cukru Castello
  • 1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy Castello
  • 1 lyžička mletej škorice Mikado
  • 1 pohár nadrobno nasekaných vlašských orechov Alesto
  • 100 g smotanovej nátierky klasik Pilos
  • 1/2 pohára práškového cukru Castello
  • 50 g masla
  • 1 lyžička šťavy z pomaranča

Postup

Vajcia dôkladne vymiešame s hnedým cukrom. Za stáleho miešania pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a jedlou sódou, 2 lyžičkami vanilínového cukru a škoricu. Na záver pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy (trochu orechov si necháme na ozdobenie koláča).

Masu vložíme do formy, ktorú sme si vytreli maslom a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 minút.

Zo smotanového syra, masla, práškového cukru, pomarančovej šťavy a 2 lyžičiek vanilínového cukru vyšľaháme hladký krém, ktorým cesto po vychladnutí potrieme. Na záver posypeme nasekanými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. január 2023, 07:41

    Aka mierka je pohar???

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      15. január 2023, 20:46

      Dobrý deň, využite pohár alebo šálku, ktorú mate doma. Zvyčajne sa pri pečení využívajú 2 - 2,5 dcl poháre. 😍

      Odpovedať
  • Ľubica Lehotská
    06. január 2023, 16:10

    Vynikajúci koláčik, no dala som len 1 hrnček cukru, pridala som k mrkve ešte 2 strúhané jabĺčka a do polevy - to som vyľ+ahala s 200 ml bezlakozovej smotany na šľahanie. Rodina ho ocenila natoľko, že dnes išiel driuhýkrát... vynikajúce niečo. 🧡💛💚

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. január 2023, 21:49

      Dobrý deň Ľubica, ďakujeme za skvelý tip na vylepšenie. 😍 Veríme, že vašu radu ocení každý, kto bude recept skúšať doma. 😇

      Odpovedať
  • N
    NatáliaG
    16. jún 2022, 14:13

    Určite stačí použiť 2/3 šálky cukru. Prvýkrát mi vyšiel koláč krásne, krásne sa zdvihol a chuťovo bol výborný (to bol zjavne zázrak). Potom som koláč robila ešte dvakrát a ako píšu niektorý nižšie, zrazu praská a veľmi ťažko sa dopiekol v strede, pritom som ho robila úplne rovnako.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      26. november 2022, 08:20

      Je lepsie cast czkru nahradit medom... 2 PL. Kolac je potom kyprejsi🙂

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. apríl 2022, 08:43

    Emília 10.4.2022 Výborný a rýchly koláčik, ja som dala miesto vlašských orechov mandle. Na upečený koláč som natrela džem a naň pochúťkovú kyslú smotanu 300g ,2 PL práškový cukor,šľahačku200g, vyšľahať s 1 vanil. cukrom (zmiešať spolu s kyslou smotanou). Natrieť na koláč, nastrúhala som čokládu. Hotovo.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. jún 2022, 14:14

      celý korpus som pokvapkala pomarancovou šťavou a bol šťavnatý a chutný

      Odpovedať
  • M
    Michaela M'rabet
    13. marec 2022, 14:43

    Vyborny kolacik, tiez som dala iba 1 pohar cukru a bolo to viac nez dost, pridala som este 2 jablcka a hrozienka, kolacik je potom este stavnatejsi, 40 minut aj u mna bolo malo, pridala som potom este 10 minut, cize dokopy 50 minut.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať