22
125
Krémová tekvicová polievka

Krémová tekvicová polievka

50 min
4 porcie
  • 1 kg tekvice Hokkaido
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja Luccese
  • 3 poháre kuracieho vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.

Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. október 2020, 15:26

    Po rozmixovaní som pridal 200ml mlieka a nechal prejsť varom, dokonale to zjemnilo chuť polievky , smotanu som už nedával...

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. október 2020, 16:12

    Pridal som do nej ešte 2-3 stredne veľké zemiaky, ktoré ju parádne zahustili a zároveň je omnoho sýtejšia, druhé jedlo k nej nie je potrebné. Inak super :)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. november 2019, 16:36

    Prečo supes hokkaido?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. december 2019, 17:51

      To sa asi nedozvies, aj ked supka obsahuje najviac vitaminov a je dobre stravitelna .Je to asi preto, aby sa tekvic z Lidla predalo co najviac a bolo vela odpadu pri vareni. A zisk je na prvom mieste -nezabudni :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. september 2019, 14:34

    Výborný recept, no s tým olivovým olejom súhlasím, určite používať iba za studena 👍🏻

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. november 2018, 10:06

    Ja nerozumiem prečo v každom recepte radia orestovať na olivovom oleji, keď všetci dobre vieme že olivový olej sa má používať len za studena alebo horúca, ale určite nie pre tak vysoké teploty na panvici či v hrnci.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. marec 2019, 13:55

      Hlboké vyprážanie sa deje pri cca 180 st. Olivový olej je podľa najnovších štúdií stabilný do 200 stupňov, hoci môže už meniť chuťové vlastnosti. Jeho kvalitu by to však výrazne nemalo ovplyvniť hlavne pri krátkodobom rýchlom restovaní. Stále sa spolu s kokosovým olejom považujú za najlepšiu variantu takejto tepelnej úpravy. Preto stále viac pribúda aj do tepelne upravovaných receptov.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. december 2018, 18:26

      nech sa paci 191stupnov ... https://www.gourmet-partners.cz/Bod-prepaleni-u-oleju/

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info