5

Ganáž

Ganache, ako už názov napovedá, pochádza z francúzskej kuchyne. Je to francúzska čokoládová poleva, ktorá oproti klasickým polevám ponúka viacero výhod. A navyše - je aj neuveriteľne jednoduchá na prípravu. Ako ganache pripraviť, vám prezradí naša cukrárka Adriana Poláková.

 

1. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú na menšie kúsky. Necháme chvíľu odstáť. Potom dôkladne premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila.

 

2. Do mierne vychladnutej čokolády pridáme zmäknuté maslo, aby bola poleva lesklá a vymiešame dohladka.

 

3. Ganáž možno použiť ako polevu na torty, rolády, cheesecake a iné dezerty alebo ako krém či náplň. 

  • H
    Hosť
    27. október 2017, 11:17

    Dobry den mohla by som vediet pomer cokolady smotany a masla ? Dakujem

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. november 2017, 16:38

      Dobrý deň milý hosť, neexistuje jeden vzorec na prípravu ganáž. Pomer čokolády a smotany závisí od použitia aj od druhu čokolády (horká, mliečna, biela). Každá má po rozpustení inú hustotu a potrebuje iný pomer smotany. Závistí to taktisto od kvality čokolády, pretože každá má iný podiel kakaového masla a kakaovej sušiny. Ak chcete pripraviť ganáž polevu a vytvoriť ňou efekt stečenej čokolády na torte, zvolte pomer 180 g 70 %-nej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie. Ak chcete pripraviť ganáž plnku, ktorá má byť vláčna a chcete ňou tortu potrieť aj zvonku, zvolte pomer 90 g 70 %-nej čokolády a 100 ml smotany na šľahanie. Veľa úspechov pri pečení praje Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. január 2016, 01:42

    takáto forma rýchlych odpovedí je dobrá na to, aby sme boli v obraze - aby sme pochopili základnú terminológiu pri pečení, varení. Škoda, že nie je krátke video a uvedené pomery surovín. Ináč, musím uznať, že Lidl má bezkonkurenčne najlepšie internetové stránky predajní s potravinami. Obzvlášť oceňujem, že pre Lidl robia video recepty takí skvelí kuchári ako Ihnačák a Paulus.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    17. november 2015, 20:51

    este keby sme vedeli pomery pripravovaných suroví, bolo by to fajn

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2014, 21:42

    Ďakujem za skvelý recept na čokoládovú polevu. Nakoľko rada pečiem a ešte radšej maškrtím koláčiky, nerada som robila polevu, pretože sa pri krájaní koláča stále lámala, nemala peknú farbu, proste som sa nemala čím chváliť. Odteraz bude každý koláč s čokoládovou polevou ukážkový. Ďakujem za recept :-)

    Odpovedať

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info