17
114
Filety z lososa s cuketovým ragú

Filety z lososa s cuketovým ragú

30 min
4 porcie
  • 4 filety čerstvého lososa
  • 1 cuketa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 8 cherry paradajok
  • 10 lístkov čerstvej bazalky
  • 30 g masla
  • 2 lyžice rastlinného oleja Promienna
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • šťava z 1/2 citróna

Cuketové ragú

Z cukety odkrojíme špičky na oboch stranách, pozdĺžne ju rozkrojíme a nakrájame na hrubšie plátky (asi 1,5 cm). Olúpeme 3 strúčiky cesnaku a nakrájame ich na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a cesnak orestujeme dozlatista. Pridáme plátky cukety, osolíme, okoreníme a opekáme. Podlejeme vínom a necháme krátko povariť. Potom pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a 6 – 8 nakrájaných lístkov bazalky. Nakoniec zjemníme a zahustíme maslom. Všetko dôkladne premiešame.

Filety z lososa

Lososa zbavíme kože, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici rozpálime rastlinný olej a lososa opečieme z jednej strany. Pridáme vetvičky čerstvého tymianu a zvyšné 3 strúčiky cesnaku. Nemusíme ich ani lúpať, stačí ich len prekrojiť. Potom filety otočíme a krátko opečieme z druhej strany. Panvicu odstavíme z ohňa a filety necháme ešte pomaly dopiecť. Losos sa nesmie prepiecť úplne, aby zostal šťavnatý. Pred podávaním filety polejeme šťavou z 1/2 citróna.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme cuketové ragú, potom filety z lososa a dozdobíme zvyšnými lístkami čerstvej bazalky. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme morskou soľou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • S
    Silvia
    20. november 2020, 11:45

    Toto je taka dobrota že mňam 😍

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      03. december 2020, 13:09

      Dobrý deň Silvia, veľmi nás teší, že Vám recept chutí!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2017, 15:57

    A to víno v tom videu vypil, či kam ho dal..? :D

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. júl 2015, 19:41

    Dobry den, pan Paulus, kedy opekate lososa "nalezato" a kedy "nastojato"? Je to jedno, alebo je na to nejake pravidlo? Za vsetky Vase recepty Vam velmi pekne dakujem. Naucil ste ma vnimat kuchynu po novom, setrne a farebne pripravovat jedla. Pravom ste michelinsky kuchar. Dakujem. Jana

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. júl 2015, 19:36

    kedy pouzivate lososa s kozou a kedy bez koze?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2015, 22:52

    super mňamka. výborrné :-)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info