0
4
Hovädzie na víne s restovanou zeleninou

Hovädzie na víne s restovanou zeleninou

2 h 30 m
4 porcie
  • 800 g hovädzieho predného bez kosti
  • 1 l burgundského vína
  • 5 bobkových listov Kania
  • 8 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 4 guľôčky nového korenia Kania
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • 3 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 50 g anglickej slaniny Pikok
  • 50 g mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 50 g stonkového zeleru
  • 50 g petržlenu
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
  • 1 l hovädzieho vývaru
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • 1 lyžica masla Pilos

 

Príloha

  • 16 šampiňónov
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 100 g zeleru
  • 100 g petržlenu
  • 100 g mrkvy
  • 100 g malých zemiakov
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • 100 ml vody

POSTUP

POTREBUJEME

  • alobal 
  • kovové sitko

 

Hovädzie mäso nakrájame na kocky a zalejeme vínom. Pridáme bobkové listy, celé čierne a nové korenie, vetvičku rozmarínu a tymianu. Prikryjeme alobalom a marinujeme ideálne cez noc v chladničke. Na druhý deň precedíme a necháme dôkladne odkvapkať. Mäso restujeme v panvici s rozohriatou masťou. Precedené víno prevaríme v druhom hrnci a naberačkou pozbierame penu. Z panvice vyberieme opečené mäso a na výpeku orestujeme slaninu nakrájanú na kocky a následne aj na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a petržlen. Neskôr pridáme cibuľu nasekanú najemno a všetko spolu restujeme do tmava. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme prevareným vínom, 400 ml vývaru, necháme prevrieť a mäso vložíme spať. Podľa potreby podlievame vývarom a dusíme do mäkka pod pokrievkou asi 2 hodiny. Potom mäso vyberieme, omáčku precedíme a prevaríme na potrebnú hustotu. Ochutíme soľou a zjemníme studeným maslom. Hotové mäso vrátime do omáčky.

 

Príloha

Šampiňóny očistíme, nakrájame na štvrtiny, opečieme na lyžici masla a pred dokončením ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Zeleninu a zemiaky v šupke nakrájame na väčšie rezance, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme lyžicu masla, soľ, rozmarín, tymian, vodu a pečieme pod alobalom/pokrievkou v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 – 40 minút.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info