Cícerové karí
Suroviny
- 4 strúčiky cesnaku
- 30 g zázvoru
- 100 g cibule
- 100 g červenej papriky
- keramický mlynček s čili Kania
- 2 lyžice bio kokosového oleja
- 100 g mrkvy
- 2 paradajky
- 4 lyžice karí korenia
- 250 ml kokosového mlieka Freshona
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- 400 g vareného cícera v náleve Freshona
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 400 g jazmínovej ryže Golden Sun
Servírovanie
- 1 limetka
Potrebujeme
mixér, panvicu
Postup
Cesnak, zázvor, cibuľu, červenú papriku a čili vložíme do krájača a rozmixujeme na jemnú pastu. V hlbokej panvici rozohrejeme kokosový olej a pastu orestujeme. Pridáme mrkvu a paradajky nakrájané na kocky, prisypeme karí korenie a restujeme cca 3 – 4 minúty. Prilejeme kokosové mlieko, premiešame, necháme prevrieť a osolíme. Pridáme cícer aj s nálevom a necháme asi 5 minút variť. Hotové karí ochutíme nahrubo nasekaným koriandrom.
Servírovanie
Cícerové karí podávame s jazmínovou ryžou, ktorú sme uvarili podľa návodu na obale. Ozdobíme lístkom koriandra a servírujeme s limetkou.