1
19
Tvarohové pirohy s malinami

Tvarohové pirohy s malinami

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Cesto

  • 500 g zemiakov
  • soľ Kania
  • 250 – 300 g polohrubej múky Belbake
  • 1 vajce
  • 1 lyžica práškového cukru Belbake


Plnka

  • 300 g polotučného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 1 lyžička Zlatého klasu
  • 2 lyžice práškového cukru Belbake
  • 1 žĺtok


Maliny

  • 200 g mrazených malín
  • 1 lyžica práškového cukru Belbake


Servírovanie

  • čerstvá mäta
  • práškový cukor Belbake

Potrebujeme

  • strúhadlo, valček, formu na pirohy

POSTUP

Cesto

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Vychladnuté ich ošúpeme a nastrúhame najemno. Postupne pridáme múku, vajce, polovicu lyžičky soli a cukor a vymiesime polotuhé cesto.

Tip: Množstvo múky závisí od typu zemiakov. S cestom pracujeme rýchlo, keď príliš dlho stojí, zemiaky začnú púšťať vodu.

Plnka

Všetky suroviny spolu zmiešame.

Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm. Vykrajujeme z neho pomocou formy alebo pohára kolieska. Každé koliesko naplníme lyžičkou plnky, preložíme na polovicu a dôkladne pozatláčame okraje. Varíme približne 8 minút v osolenej vode.

Maliny

V malom hrnci rozohrejeme mrazené (alebo čerstvé) maliny s cukrom.

Servírovanie

Tvarohové pirohy servírujeme preliate malinovou omáčkou, ozdobené čerstvou mätou a posypané práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať