0
29
Pomaly dusené morčacie stehno so zeleninou a červeným vínom

Pomaly dusené morčacie stehno so zeleninou a červeným vínom

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 1 kg morčacieho stehna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 4 bobkové listy Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 2 mrkvy
  • 2 petržleny
  • 150 g zeleru
  • 1 cibuľa
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 2 konzervy krájaných lúpaných paradajok Freshona (850 ml)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 ciabatta alebo iné biele pečivo

POSTUP

Očistené mäso osolíme, okoreníme a vkladáme do hrnca s rozohriatym olejom. Za občasného obracania sprudka opekáme. Ochutíme bobkovými listami a natrhaným rozmarínom. Keď je mäso opečené, pridáme na hranolčeky nakrájanú koreňovú zeleninu (mrkvy, petržleny, zeler) a cibuľu nasekanú na drobno.

Keď zelenina zmäkne, podlejeme vínom a krátko povaríme, aby sa z neho odparil alkohol. Osolíme, okoreníme a prilejeme paradajky z konzervy. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka približne hodinu. Počas dusenia podľa potreby prilievame vývar.

Servírovanie

Pomaly dusené morčacie stehno servírujeme v hlbokom tanieri posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s dochrumkava opečenými krajcami ciabatty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať