Halloweenske cupcakes
Cesto
- 250 g hladkej múky Belbake
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 150 g práškového cukru Belbake
- 150 g nastrúhanej čokolády na varenie Fin Carré (52%)
- 2 lyžice holandského kakaa Belbake
- 200 ml mlieka Pilos
- 1 celé vajíčko
- 90 ml rastlinného oleja Promienna
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
Krém
- 200 g smotanového termizovaného syra Pastvinka Pilos
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 3 lyžičky vanilínového cukru
Na ozdobu
- 50 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
Potrebujeme
- plech na muffiny
- papierové košíky
- elektrický šľahač
- cukrárske vrecko
- špajľa
Postup
Cesto
V mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, cukor, nastrúhanú čokoládu a preosiate kakao.
V druhej miske zmiešame všetky tekuté ingrediencie – mlieko, vajíčko a olej. Tekutú zmes potom vlejeme do misky so suchými surovinami a poriadne premiešame, aby vzniklo hladké cesto tmavohnedej farby.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami a každý naplníme do 2/3 pripraveným cestom. Do všetkých zatlačíme kocku bielej čokolády tak, aby sa v ceste stratila. Pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút.
Krém
Pomocou elektrického šľahača spolu vymiešame Pastvinku, smotanu a vanilínový cukor na hladký krém. Na chvíľu ho dáme do chladničky stuhnúť.
Cupcakes
Cukrárske vrecko naplníme pripraveným krémom a ozdobíme ním vychladnuté muffiny. Na záver pomocou špajle ozdobíme smotanové „čiapočky“ rozpustenou čokoládou tak, aby pripomínali duchov.