11
18
Pavlovovej torta s mangom a kivi

Pavlovovej torta s mangom a kivi

1 h 50 m
12 porcií

Snehové cesto

  • 6 bielkov
  • štipka soli Castello
  • 300 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžica zemiakového škrobu Castello
  • 2 lyžice strúhaného kokosu

Citrónový krém

  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice kryštálového cukru Castello
  • šťava z 1citróna
  • 2 lyžice zmäknutého masla

Na ozdobenie

  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 čerstvé kivi
  • 1/2 čerstvého manga

Potrebujeme

  • šľahací mixér
  • stierku na pečenie
  • papier na pečenie
  • škrabku na zeleninu

Snehové cesto

Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob. Kokos primiešame zľahka metličkou až na záver.

Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru kruhu s priemerom asi 22 cm. Rúru predhrejeme na 200 °C. Hneď, ako tortu vložíme do rúry, znížime teplotu na 150 °C a pečieme približne 60 minút. Potom teplotu znížime na 50 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a tortu necháme v rúre schnúť celú noc.

Krém

Celé vajíčka, cukor a šťavu z citróna zmiešame ručne metličkou v miske dohladka. Zmes povaríme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť. Do vlažného krému pridáme zmäknuté maslo a dôkladne premiešame.

Torta

Na tortu navrstvíme najprv citrónový krém, potom vyšľahanú šľahačku a nakoniec ju dozdobíme kúskami kivi a plátkami manga.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. november 2021, 15:51

    Je fantastická, za posledný týždeň som ju robila už 2x. Rada by som urobila aj mini pavlovky, len si netrúfam odhadnúť, ako dlho ich piecť (keď budú menšie)

    Odpovedať
  • A
    Andrea Pisarova
    24. júl 2021, 22:21

    Vynikajúca, do cesta pridávam nastrúhanu citrónovú kôru, veľmi to oživí chuť.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. august 2021, 09:22

      Dobrý deň Andrea, ďakujeme za super tip, ako recept vylepšiť. :) Prajeme krásny deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. august 2019, 23:52

    MOJ TRIK : krajajte pri vlaznej teplote a ostrym nozom ale echt ostrym (ja mam japonsky gyoto z dellingeru) aby ste rychlo urobili rez a nedrvili zbytocne vela stavy z ovocia do kolaca lebo potom sa to maca a nie je to dobre

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. august 2019, 11:04

    mne nezhorela - je senzačná (: do vnutra este davam ostruziny a je to bomba naozaj len jedinu chybicku to ma a to ze mi praska ke dju chcem krajat a ovocie mi potom vypadava .. nieje na to nejaky grif ?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. september 2022, 15:07

      Nechavajte ju par hodin odstat v chladnicke, cesto sa nasiaknu plnkou a bude ako oblacik :)

      Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        30. september 2022, 16:06

        Dobrý deň, ďakujeme za tento praktický tip. 😊 Prajeme pekný víkend.

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. september 2018, 15:36

    fantasticka a pomerne jednoducha torta! vyzera luxusne, sice trocha sladka kvoli bielkovej hmote, ale krem je kyselkavy, cize vyrovna tu sladkost! Odporucam urcite

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať