Pavlovovej torta s mangom a kivi
Snehové cesto
- 6 bielkov
- štipka soli Belbake
- 300 g kryštálového cukru Belbake
- 1 lyžica zemiakového škrobu Belbake
- 2 lyžice strúhaného kokosu
Citrónový krém
- 3 vajíčka
- 3 lyžice kryštálového cukru Belbake
- šťava z 1citróna
- 2 lyžice zmäknutého masla
Na ozdobenie
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 2 čerstvé kivi
- 1/2 čerstvého manga
Potrebujeme
- šľahací mixér
- stierku na pečenie
- papier na pečenie
- škrabku na zeleninu
Snehové cesto
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne rozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob. Kokos primiešame zľahka metličkou až na záver.
Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru kruhu s priemerom asi 22 cm. Rúru predhrejeme na 200 °C. Hneď, ako tortu vložíme do rúry, znížime teplotu na 150 °C a pečieme približne 60 minút. Potom teplotu znížime na 50 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a tortu necháme v rúre schnúť celú noc.
Krém
Celé vajíčka, cukor a šťavu z citróna zmiešame ručne metličkou v miske dohladka. Zmes povaríme vo vodnom kúpeli za stáleho miešania do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť. Do vlažného krému pridáme zmäknuté maslo a dôkladne premiešame.
Torta
Na tortu navrstvíme najprv citrónový krém, potom vyšľahanú šľahačku a nakoniec ju dozdobíme kúskami kivi a plátkami manga.