0
5
Hrachová kaša s hovädzou roštenkou na víne

Hrachová kaša s hovädzou roštenkou na víne

2 h 30 m
4 porcie

Roštenka

  • 4 plátky roštenky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 4 lyžičky dijonskej horčice Duc De Coeur
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • rastlinný olej Promienna
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku Mikado
  • 300 ml  suchého červeného vína
  • 5 bobkových listov Mikado
  • 10 guľôčok nového korenia Mikado
  • 10 guľôčok čierneho korenia Mikado
  • 400 ml silného hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica masla Pilos
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Hrachová kaša

  • olivový olej Primadonna
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 100 g žltého lúpaného hrachu Cornfarm (namočeného asi 1 hodinu)
  • 1 l hydinového vývaru
  • kôra z 1 citróna

Postup

Potrebujeme 

  • potravinovú fóliu
  • tĺčik na mäso, kuchynský špagát
  • panvicu s pokrievkou
  • mixér
  • kúsok plátna

Roštenka

Z mäsa odrežeme šľachu spolu s tukovým krytím. Plátky naklepeme natenko cez potravinovú fóliu. Každý plátok osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, naplníme 100 g koreňovej zeleniny nakrájanej na tenké rezance a zvinieme. Závitky previažeme kuchynským špagátom a opečieme na rozohriatej panvici s rastlinným olejom po všetkých stranách. Opečené závitky vyberieme.

Na tú istú panvicu pridáme trochu rastlinného oleja, na ktorom opečieme dozlatista 200 g koreňovej zeleniny nakrájanej na kocky. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Necháme prejsť varom.

Guľôčky nového, čierneho korenia a bobkové listy zabalíme do kúska plátna a vložíme do omáčky. Závitky aj s výpekom vrátime späť na panvicu, podlejeme hovädzím vývarom a dusíme pod pokrievkou domäkka.

Môžeme vložiť aj do rúry a pomaly piecť pri 160 °C približne 1,5 – 2 hodiny.

Keď je mäso mäkké, vyberieme ho spolu s korením v plátne. Omáčku zjemníme maslom. Pred servírovaním odstránime z mäsa špagát.

Hrachová kaša

V hrnci s rozohriatym olivovým olejom orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Keď zelenina spení, pridáme cibuľu nakrájanú na menšie kúsky a cesnak na plátky. Potom pridáme namočený hrach, podlejeme hydinovým vývarom, okoreníme (nesolíme) a varíme domäkka. Keď je hrach mäkký, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, soľ, trochu olivového oleja a rozmixujeme.

Servírovanie

Roštenku podávame nakrájanú na plátky spolu s hrachovou kašou a omáčkou so zeleninou. Dozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info