15
44
Jablkový koláč

Jablkový koláč

1 h 10 m
12 porcií

Cesto

  • 280 g hladkej múky Castello
  • 100 g práškového cukru Castello
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 1 vajce
  • 150 g zmäknutého masla

Ešte budeme potrebovať

  • 800 g nastrúhaných jabĺk
  • 3 lyžičky vanilínového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 1 vajce na potretie
  • práškový cukor Castello na posypanie

Potrebujeme

  • valček na vaľkanie
  • potravinovú fóliu
  • tortovú formu s priemerom 25 cm
  • strúhadlo
  • formičku na vykrajovanie

Postup

Cesto

Múku, cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske. Pridáme zmäknuté maslo, vajíčko a zmes vypracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Potom cesto rozdelíme na dve časti a obe vyvaľkáme na 0,5 cm tenké pláty vo veľkosti tortovej formy.

Jablkový koláč

Jablká ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Na spodok tortovej formy pomocou valčeka prenesieme prvé rozvaľkané cesto. Prečnievajúce okraje odrežeme a odložíme bokom. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré sme v rukách vyžmýkali a zbavili prebytočnej šťavy. Jablká posypeme vanilínovým cukrom a mletou škoricou. Na ne opatrne prenesieme druhé vyvaľkané cesto, prečnievajúce okraje opäť odstránime a odložíme. Boky koláča prstom zatlačíme, aby sa obe vrstvy cesta spojili.

Zvyšok cesta z okrajov spojíme a znovu vyvaľkáme. Pomocou formičky vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme po obvode koláča. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a potom poprepichujeme vidličkou, aby mala para z jabĺk počas pečenia kade unikať.

Jablkový koláč pečieme pri 180 °C približne 30 - 40 minút, kým nie je zlatohnedý.

Servírovanie

Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    10. január 2021, 17:17

    s cestom sa pracovalo veľmi dobre, vôbec sa mi netrhalo, koláčik vyšiel super.

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      14. január 2021, 16:53

      Dobrý deň, teší nás, že Vám koláčik vyšiel podľa predstáv! :-) Veríme, že sa k receptu vrátite i v budúcnosti a prajeme Vám pekný deň!

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. január 2015, 21:36

    Úžasný křehký a zároveň šťavnatý koláč.Chutnal i dětem. S těstem se pracovalo dobře, nechala jsem ho v lednici delší dobu a šlo vyválet opravdu tence.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. január 2015, 19:44

    do cesta som dala menej masla. Cesto treba dat riadne vychladit, najlepsie niekolko hodin,lebo inak sa velmi trha. Inak je to chutny,krehky jablcnik

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. december 2014, 16:14

    Piekol som ho a vyšiel super , skvelý recept

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. november 2014, 18:58

    Koláčik je vynikajúci, mal úspech, piekla som ho už trikrát. Prišla som na to, že studené cesto treba rýchlo vyvaľkať, aby sa netrhalo. Inak výsledok stojí za to.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info