22
90
Jablkový koláč

Jablkový koláč

1 h 10 m
12 porcií

Cesto

  • 280 g hladkej múky Belbake
  • 100 g práškového cukru Belbake
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
  • 1 vajce
  • 150 g zmäknutého masla

Ešte budeme potrebovať

  • 800 g nastrúhaných jabĺk
  • 3 lyžičky vanilínového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 1 vajce na potretie
  • práškový cukor Belbake na posypanie

Potrebujeme

  • valček na vaľkanie
  • potravinovú fóliu
  • tortovú formu s priemerom 25 cm
  • strúhadlo
  • formičku na vykrajovanie

Postup

Cesto

Múku, cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske. Pridáme zmäknuté maslo, vajíčko a zmes vypracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a na 30 minút vložíme do chladničky. Potom cesto rozdelíme na dve časti a obe vyvaľkáme na 0,5 cm tenké pláty vo veľkosti tortovej formy.

Jablkový koláč

Jablká ošúpeme a nastrúhame na väčšom strúhadle. Na spodok tortovej formy pomocou valčeka prenesieme prvé rozvaľkané cesto. Prečnievajúce okraje odrežeme a odložíme bokom. Navrstvíme nastrúhané jablká, ktoré sme v rukách vyžmýkali a zbavili prebytočnej šťavy. Jablká posypeme vanilínovým cukrom a mletou škoricou. Na ne opatrne prenesieme druhé vyvaľkané cesto, prečnievajúce okraje opäť odstránime a odložíme. Boky koláča prstom zatlačíme, aby sa obe vrstvy cesta spojili.

Zvyšok cesta z okrajov spojíme a znovu vyvaľkáme. Pomocou formičky vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme po obvode koláča. Celý ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a potom poprepichujeme vidličkou, aby mala para z jabĺk počas pečenia kade unikať.

Jablkový koláč pečieme pri 180 °C približne 30 - 40 minút, kým nie je zlatohnedý.

Servírovanie

Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    25. september 2024, 19:35

    Cesto sa trhá , katastrofa

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. marec 2023, 01:01

    Moja babička do tohto koláča-pyte dávala jablka udusené. Pečenie potom je kratšie. Koláč je šťavnatý a j to skôr zákusok. Cestá sú maslové

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      26. marec 2023, 21:19

      Dobrý deň, ďakujeme za skvelý tip. Veríme, že pomôže táto praktická rada pri pečení aj ostatným. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    16. október 2022, 10:57

    Dobrý deň, Skúste tie jabĺčka podusiť na panvici. Časť šťavy sa odparí a je to dobrá príležitosť zmiešať ich s cukrom a škoricou. Dá to tomu lepšiu chuť 🙂

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      16. október 2022, 13:46

      Dobrý deň, ďakujeme za Váš skvelý a praktický tip. 😍 Prajeme pekný zvyšok víkendu. 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    02. október 2022, 18:57

    Veľmi chutný koláčik 😋😋😋

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      03. október 2022, 10:23

      Dobrý deň, sme radi, že ste vyskúšali lahodný jablkový koláč od Adriany. 🥧 Ktorý recept na dezert z Kuchyne Lidla je Váš obľúbený? 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. október 2021, 12:38

    Moje cesto sa večne trhá, utľapkávam ho rukami aby držalo vo forme a stále neviem prečo sa trhá.. inak je koláč ale veľmi dobrý

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. december 2021, 13:35

      vela muky ,potom sa drobi cesto a je suche

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        05. október 2022, 18:11

        Aha super

        Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať