Hrnčeková bábovka s čokoládou
Suroviny
- 1 hrnček = 260 ml
- 3 vajcia
- 1 hrnček kryštálového cukru Belbake
- 1 hrnček plnotučného mlieka Pilos
- ½ hrnčeka repkového oleja Vita D'or
- 2 hrnčeky polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 20 g vanilínového cukru Belbake
- 70 g nasekanej horkej čokolády Fin Carré
- maslo Pilos na vymazanie formy
- polohrubá múka Belbake na vysypanie formy
Servírovanie
- práškový cukor Belbake
Potrebujeme
stredne veľkú bábovkovú formu (výška formy cca 12 cm)
POSTUP
3 celé vajcia spolu s kryštálovým cukrom vymiešame do peny tak, aby sa objem zdvojnásobil. Pridáme plnotučné mlieko a repkový olej, premiešame a prisypeme zvyšné suché prísady (polohrubú múku, prášok do pečiva a vanilínový cukor). Miešame, kým vznikne jednotné hladké cesto. Čokoládu nasekanú na drobné kúsky zľahka vmiešame do hotového cesta. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto rovnomerne vylejeme do formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
Servírovanie
Hrnčekovú bábovku na záver posypeme práškovým cukrom.