12
2
Gaštanový cheesecake s višňami

Gaštanový cheesecake s višňami

1 h 0 m
12 porcií

Korpus

  • 300 g kakaových venčekov Tastino
  • 60 g masla Pilos

 

Krém

  • 500 g gaštanového pyré Toppo
  • 30 ml tuzemáku Alliance
  • 500 g nátierky z čerstvého syra Glodessa Classic Milbona
  • 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 10 g Zlatého klasu
  • 3 vajíčka
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré

 

Poleva

  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Zdobenie

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g práškového cukru Castello
  • 12 višní v sladkom náleve Freshona

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • okrúhlu formu na cheesecake s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
  • misku na vodný kúpeľ
  • cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou

Čas tuhnutia: 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

Rozomleté kakaové sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes presypeme do formy, utlačíme na dno a odložíme stuhnúť do chladničky.

 

Krém

Rozmrazené pyré rozmiešame s tuzemákom do hladka. Postupne po jednom vmiešame nátierku z čerstvého syra, kyslú smotanu a Zlatý klas. Potom na nízkych otáčkach zapracujeme po jednom vajíčka. Nakoniec ešte primiešame vlažnú roztopenú čokoládu.

 

Tip: Suroviny zapracujeme po jednom. Ak by sme ich pridali naraz, krém by sa zrazil.

 

Krém rovnomerne nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút. 

 

Tip: Cheesecake je najlepšie piecť večer a nechať vychladnúť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami do ďalšieho dňa.

 

Poleva

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom  rozmiešame do hladka, úhľadne nalejeme na cheesecake a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

 

Stuhnutý cheesecake vyberieme z formy, ozdobíme smotanou vyšľahanou s práškovým cukrom a višňami.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    20. jún 2020, 21:01

    nam nechutil a nemam rad ziadni ciskejk XDDDDD

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. október 2020, 13:24

      ty si v poriadku??

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. jún 2020, 21:00

    buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    31. máj 2020, 18:29

    Robila som prvý krát. Všetko presne podľa receptu, len som si nechala poradiť a piekla som 40 min. Úplne super bol.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. apríl 2020, 19:22

    Dobrý deň, rada by som sa podelila o svoju skúsenosť s týmto cheescake-om. Je mi ľúto, že sa mnohé sťažujete a zahadzujete ho do koša. Pečiem ho už 2x a je naozaj super. Doba pečenia v recepte je nesprávna, ja som ho piekla pri 160-170 stupňoch cca 40-45 minút a nechala "dôjsť" v rúre s pootvorenými dvierkami. Cheescake hneď po dopečení môže vyzerať, že je z vrchu suchý a v strede trasľavý, ale nie je, ja som sa toho tiež zľakla. Po vychladnutí z rúry som ho dala na pár hodín do chladničky, kde ešte viac stuhol a po "trasľavom" strede nebolo any stopy. Vrch som následne potrela lekvárom a až potom som ho poliala čokoládou (nerobila som polevu podľa receptu) a ozdobila ovocím. Dúfam, že vám budú moje rady užitočné. Pekný deň.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. apríl 2020, 19:47

    Zdravím, veľmi som sa tešila na koláč, po upečení bol trasľavý, ale ráno sa zdal byt pevný. Aj polievka sa vydarila, zdesenie prišlo až pri krájaní... v strede plnka nedrží, je mäkká... chcem vedieť, či chyba mohla byť aj v použití mascarpone miesto tej syrovej pomazanky v recepte???

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      31. máj 2020, 18:30

      Nie, ja som dala tiež mascarpone. Piekla som o 10 min dlhšie a bol super.

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info