Gaštanový cheesecake s višňami
Korpus
- 300 g kakaových venčekov Tastino
- 60 g masla Pilos
Krém
- 500 g gaštanového pyré Toppo
- 30 ml tuzemáku Alliance
- 500 g nátierky z čerstvého syra Glodessa Classic Milbona
- 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
- 10 g Zlatého klasu
- 3 vajíčka
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
Poleva
- 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)
Zdobenie
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 30 g práškového cukru Castello
- 12 višní v sladkom náleve Freshona
POSTUP
POTREBUJEME
- robot s nadstavcom lopatka a metlička
- okrúhlu formu na cheesecake s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
- misku na vodný kúpeľ
- cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou
Čas tuhnutia: 8 hodín (ideálne cez noc)
Korpus
Rozomleté kakaové sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes presypeme do formy, utlačíme na dno a odložíme stuhnúť do chladničky.
Krém
Rozmrazené pyré rozmiešame s tuzemákom do hladka. Postupne po jednom vmiešame nátierku z čerstvého syra, kyslú smotanu a Zlatý klas. Potom na nízkych otáčkach zapracujeme po jednom vajíčka. Nakoniec ešte primiešame vlažnú roztopenú čokoládu.
Tip: Suroviny zapracujeme po jednom. Ak by sme ich pridali naraz, krém by sa zrazil.
Krém rovnomerne nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút.
Tip: Cheesecake je najlepšie piecť večer a nechať vychladnúť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami do ďalšieho dňa.
Poleva
Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom rozmiešame do hladka, úhľadne nalejeme na cheesecake a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke.
Stuhnutý cheesecake vyberieme z formy, ozdobíme smotanou vyšľahanou s práškovým cukrom a višňami.