18
36
Gaštanový cheesecake s višňami

Gaštanový cheesecake s višňami

1 h 0 m
12 porcií

Korpus

  • 300 g kakaových venčekov Tastino
  • 60 g masla Pilos

 

Krém

  • 500 g gaštanového pyré Toppo
  • 30 ml tuzemáku Alliance
  • 500 g nátierky z čerstvého syra Glodessa Classic Milbona
  • 250 g kyslej smotany Pilos (14 %)
  • 10 g Zlatého klasu
  • 3 vajíčka
  • 200 g bielej čokolády Fin Carré

 

Poleva

  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

 

Zdobenie

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 30 g práškového cukru Castello
  • 12 višní v sladkom náleve Freshona

POSTUP

POTREBUJEME

  • robot s nadstavcom lopatka a metlička
  • okrúhlu formu na cheesecake s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
  • misku na vodný kúpeľ
  • cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou

Čas tuhnutia: 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Korpus

Rozomleté kakaové sušienky zmiešame s roztopeným maslom. Zmes presypeme do formy, utlačíme na dno a odložíme stuhnúť do chladničky.

 

Krém

Rozmrazené pyré rozmiešame s tuzemákom do hladka. Postupne po jednom vmiešame nátierku z čerstvého syra, kyslú smotanu a Zlatý klas. Potom na nízkych otáčkach zapracujeme po jednom vajíčka. Nakoniec ešte primiešame vlažnú roztopenú čokoládu.

 

Tip: Suroviny zapracujeme po jednom. Ak by sme ich pridali naraz, krém by sa zrazil.

 

Krém rovnomerne nanesieme na korpus a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 30 minút. 

 

Tip: Cheesecake je najlepšie piecť večer a nechať vychladnúť vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami do ďalšieho dňa.

 

Poleva

Horúcou smotanou (nie však vriacou) zalejeme nasekanú čokoládu a necháme chvíľu odstáť. Potom  rozmiešame do hladka, úhľadne nalejeme na cheesecake a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

 

Stuhnutý cheesecake vyberieme z formy, ozdobíme smotanou vyšľahanou s práškovým cukrom a višňami.

 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. marec 2024, 19:30

    Otazka znie ani raz nebolo nikdy povedane ani spomenute na akom programe puect. Zhora, zospodu, na vrtule. Alebo iny program. Niekedy aj taka rada pomoze. Ja pecem na teplom vzuchu ked je trocha traslavy supnem na 10 min aj s kombinaciou zospodu a zdola.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. máj 2022, 21:12

    Krem staci spravit z polovicnej davky. Vyjde lacnejsie a aj vnutri je prepeceny.

    Odpovedať
  • S
    Silvia
    20. máj 2022, 11:35

    Uuuuuuzasny 😍😋

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. január 2022, 16:05

    Už viem čo spravím deťom na oslavu ;-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. august 2021, 22:11

    Včera večer som upiekla, dnes som spravila polevu, každému veľmi chutil, ledva sa mi podarilo na zajtra zachrániť kúsok. Namiesto nátierky som použila tvaroh 500 g, na ktorom je obrázok cheesecake-u.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať