0
1
Kapor na čierno so slivkovou omáčkou

Kapor na čierno so slivkovou omáčkou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Omáčka

  • 1 lyžica masla Pilos
  • 1 šalotka
  • 100 g mrkvy
  • 100 ml červeného suchého vína
  • 300 g sušených sliviek Alesto
  • 50 g hrozienok Belbake
  • kôra z 1 citróna
  • 500 ml vody
  • 100 g mandlí Alesto Selection
  • 50 g pražených lieskových orechov Alesto
  • 100 g perníku na strúhanie


Kapor

  • 600 g polovičiek z kapra
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s korením Kania (4 druhy)
  • 1 lyžička rasce Kania
  • keramický mlynček s čili Kania
  • 50 g hladkej múky Belbake
  • 50 g prepusteného masla Pilos
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 vetvička čerstvého tymianu


Praclíková knedľa

  • 4 praclíky
  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 50 g masla Pilos
  • 100 g šalotky
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • štipka muškátového orechu
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 3 vajcia

Potrebujeme

panvicu, strúhadlo, potravinársku fóliu, alobal


POSTUP

Omáčka

Sušené slivky deň vopred zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. V rozohriatej panvici rozpustíme maslo, na ktorom speníme nakrájanú šalotku a stredne veľké kocky mrkvy. Do základu nalejeme červené víno, krátko povaríme a pridáme sušené slivky.

Ochutíme hrozienkami, citrónovou kôrou, podlejeme vodou a pridáme orechy. Varíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 30 minút. Uvarenú omáčku zahustíme nastrúhaným perníkom. 


Kapor

Kapra očistíme, nakrájame na menšie filety s kožou a niekoľkokrát prerežeme, aby sme v jedle necítili kosti. Mäso ochutíme soľou, korením a rascou a každý filet zľahka obalíme v múke. Vyprážame na rozpálenej panvici s prepusteným maslom kožou nadol. Pred koncom pečenia pridáme do panvice jemne roztlačené celé strúčiky cesnaku a vetvičku tymianu. Následne rybu otočíme a vypneme plameň.


Praclíková knedľa

Praclíky nakrájame na kocky, prelejeme vlažným mliekom a necháme asi 20 minút odstáť. Šalotku nakrájame najemno a zľahka orestujeme v panvici s rozohriatym maslom. Namočené pečivo osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech, vajcia, orestovanú šalotku s maslom, dôkladne premiešame a necháme asi 20 minút odležať. Následne cesto zabalíme do fólie, zakrútime konce a poprepichujeme prípadné bublinky. Následne zabalíme do alobalu. Takto pripravené knedle varíme na miernom plameni vo vode pod pokrievkou asi 25 minút.


Servírovanie

Vyprážaného kapra servírujeme s porciou slivkovej omáčky a knedľou. Prelejeme výpekom a ozdobíme bylinkami. 

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať