Cviklový šalát s tranšírovaným rump steakom
- 2 rump steaky
- 250 g bulguru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 červená cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 500 g uvarenej cvikly
- čerstvý tymian
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 štipľavá paprička
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- červený vínny ocot Acentino
- 1 hrsť čerstvého poľníčka
- 1 – 2 lyžice masla Pilos
Postup
POTREBUJEME
- alobal
- 2 panvice
- plech na pečenie
Cviklovo-bulgurový šalát
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Červenú cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Pridáme na kocky nakrájanú červenú repu, lístky tymianu a uvarený bulgur. Dochutíme soľou a korením. Potom primiešame štipľavú papričku zbavenú semienok a lahôdkovú cibuľku. Dochutíme vínnym octom a stiahneme z ohňa. Na záver pridáme lístky poľníčka.
Steak
Steaky ochutíme z oboch strán čiernym korením a soľou. Opekáme ich na rozpálenej panvici na troche olivového oleja z každej strany približne 5 minút. Preložíme na plech a dopekáme pri 200 °C 5 – 7 minút. Vyberieme z rúry, pridáme na ne maslo, prikryjeme alobalom a necháme odpočívať 2 – 3 minúty. Steaky pred servírovaním tranšírujeme – nakrájame na tenké plátky. Nakrájaný steak ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu cviklovo-bulgurového šalátu a naň tranšírovaný steak.