Jelení rezeň v ochutenej strúhanke s pučenými zemiakmi
Suroviny
- soľ Kania
- 1 kg zemiakov
- 50 g masla Pilos
- olivový olej Primadona
- 1 cibuľa
- 500 g jelenieho stehna
- čierne mleté korenie Kania
- 200 g strúhanky Belbake
- kôra z 1 pomaranča
- kôra z 1 citróna
- čerstvý rozmarín
- 2 vajcia
- 100 g hladkej múky Belbake
- rastlinný olej Vita D´or na vyprážanie
- 100 g rukoly
- 100 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu, potravinársku fóliu, pučidlo na zemiaky
Postup
Zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Na rozpálenej panvici s maslom a olejom restujeme na tenké pásiky nakrájanú cibuľu dozlatista. Mäso naklepeme cez fóliu, osolíme a okoreníme. Do strúhanky pridáme nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru a nasekaný rozmarín. Vajcia rozšľaháme. Mäso obalíme v trojobale, najskôr v múke, následne vo vajciach a na záver v ochutenej strúhanke. V panvici na rastlinnom oleji vypražíme rezne dochrumkava. Uvarené zemiaky precedíme, dáme k orestovanej cibuli a rozpučíme pučidlom na zemiaky. Ochutíme podľa potreby soľou. V mise zmiešame rukolu, kolieska cherry paradajok, menšie kúsky lahôdkovej cibuľky, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
Servírovanie
Jelení rezeň v ochutenej strúhanke podávame s pučenými zemiakmi a ľahkým zeleninovým šalátom.