0
1
Kapor so zemiakovým šalátom a vianočný punč

Kapor so zemiakovým šalátom a vianočný punč

2 h 0 m
4 porcie

 

Zemiakový šalát

  • 300 g uvarených zemiakov
  • 120 g mrkvy
  • 90 g zeleru
  • 90 g petržlenu
  • 30 g cibule
  • 90 g kyslých uhoriek Cornichos Freshona
  • soľ Castello
  • mleté čierne korenie Kania
  • 210 g majonézy Kania
  • plnotučná horčica Kania (podľa chuti)
  • kryštálový cukor Castello (podľa chuti)

 

Vianočný punč

  • 20 ml medu a 20 ml vody
  • 320 ml čaju Earl Grey Lord Nelson
  • 160 ml jablkovej šťavy Solevita (100 %)
  • štipka mletej škorice Kania
  • 40 ml sirupu lesné plody
  • 120 ml tmavého rumu James Cook
  • 1 pomaranč

 

Kapor

  • 600 g polovíc z kapra
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian (môže byť aj sušený)
  • 1 lyžička mletej ostrej papriky Kania
  • 3 lyžice hladkej múky Castello
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 3 lyžice zemiakového škrobu Castello
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Castello
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 vajíčko
  • repkový olej Vita D'or
  • 1 citrón
  • smažená petržlenová vňať

POSTUP

POTREBUJEME

  • koliesko na krájanie zemiakov
  • papierové utierky
  • škrabku na zemiaky

 

Zemiakový šalát

Zemiaky v šupke, mrkvu, zeler a petržlen uvaríme vo vode alebo v pare a necháme vychladnúť. Zemiaky ošúpeme. Uvarenú zeleninu pretlačíme cez koliesko – krájač zemiakov. Vytvorené hranolčeky zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, nastrúhanou kyslou uhorkou, soľou, korením, majonézou, šťavou z uhoriek, horčicou, cukrom a necháme odležať. Potom dochutíme podľa potreby. 

 

Vianočný punč

Horúcu vodu zmiešame s medom v pomere 1:1. Z 1 vrecúška čaju Earl Grey a 320 ml horúcej vody uvaríme čaj. Do rozpáleného hrnca nalejeme hotový čaj, jablkovú šťavu, pridáme škoricu, sirup, medovú vodu, rum a zohrejeme na asi 60 °C. Podľa potreby dochutíme. Servírujeme s vyžmýkaným plátkom pomaranča.

 

Kapor

Rybu naporciujeme na hranolčeky, ktoré ochutíme soľou, korením, nadrobno nasekaným cesnakom a tymianom, mletou paprikou a necháme asi 20 minút marinovať. Z hladkej múky, soli, najemno nasekanej petržlenovej vňate, škrobu, kypriaceho prášku, vína (prilievame postupne, aby sa netvorili hrudky) a vajíčka pripravíme redšie cesto, konzistenciou podobnou cestu na palacinky. Rybu obalíme v cestíčku, necháme odkvapkať a smažíme v rozpálenom oleji do zlatista. Po usmažení necháme na papierovej utierke, aby sme ju zbavili prebytočného tuku.

 

Servírovanie

Kapra servírujeme s mesiačikom citróna a zemiakovým šalátom. Jedlo môžeme ozdobiť na oleji smaženou petržlenovou vňaťou. K Štedrovečernej večeri podávame teplý jablkový punč.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info