Morčacie prsia s tuniakovou omáčkou a poľníčkom
- 850 g morčacích pŕs vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- olivový olej Primadonna
- 100 g mrkvy
- 100 g petržlenu
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 ml bieleho suchého vína
- 200 ml majonézy Mikado
- 2 – 3 lyžice tuniaka v oleji Nixe
- 1/2 citróna
- 125 g poľného šalátu
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 1 hrsť čiernych olív Baresa
- syr Grana Padano Lovilio
Potrebujeme
- hlboký pekáč s pokrievkou
Postup
Morčacie prsia
Morčacie prsia vcelku z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme natrhaným alebo nasekaným rozmarínom. Opečieme ich zo všetkých strán na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatohneda. Opečené mäso vložíme do hlbokého pekáča a pridáme očistenú zeleninu (mrkvu, petržlen, cibuľu a cesnak) nakrájanú na väčšie kúsky. Podlejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 45 minút domäkka (mäso ale nesmie byť vysušené). Upečené a trochu vychladnuté morčacie prsia nakrájame ostrým nožom na tenké plátky.
Tuniaková omáčka
V miske dôkladne vymiešame majonézu so scedeným tuniakom. Omáčku ochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou podľa chuti.
Servírovanie
Plátky morčacích pŕs rozložíme na plytký tanier, zľahka osolíme a okoreníme. Mäso polejeme pripravenou tuniakovou omáčkou. Celé jedlo ozdobíme poľníčkom, ktorý ochutíme trochou olivového oleja, citrónovej šťavy a štipkou soli a mletého čierneho korenia. Na vrch pridáme nakrájané sušené paradajky a čierne olivy. Na záver dozdobíme hoblinami syra Grana Padano a pokvapkáme olivovým olejom.