Kuracie prsia na špajli s farebným šalátom
- 600 g kuracích prsných rezňov
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
- olivový olej Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- 1 cuketa
- 2 väčšie mrkvy
- 2 kapie
- 1 ľadový šalát
- 12 cherry paradajok
- 2 hrste zelených olív bez kôstky Baresa
- 1 hrsť čerstvej bazalky
POTREBUJEME
- strúhadlo
- potravinovú fóliu
- tĺčik na mäso
- škrabku
- drevené špajle
- grilovaciu panvicu
Marináda
Do menšej misky nastrúhame 1 strúčik cesnaku a kôru z 1/2 citróna, ktorý sme predtým obarili vriacou vodou. Pridáme mletú sladkú papriku a asi 3 lyžice olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
Špíziky
Kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne a cez fóliu zľahka naklepeme. Mäso potrieme pripravenou marinádou a pozdĺžne nakrájame na dlhé tenké prúžky. Posypeme trochou čerstvého tymianu a necháme odstáť, aby sa chute prepojili.
Medzitým umytú cuketu škrabkou nakrájame na dlhé tenké pásiky. Rovnako škrabkou nakrájame aj očistenú a umytú mrkvu. Na každý pásik mäsa položíme pásik cukety a mrkvy. Osolíme a okoreníme. Pripravené pásiky mäsa so zeleninou napichujeme na špajle do tvaru vlnovky. Opekáme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver špíziky na panvici pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna.
Šalát
Kapiu a ľadový šalát nakrájame na kocky, cherry paradajky na štvrtinky, olivy prekrojíme na polovice a bazalku nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu preložíme do väčšej misy, pokvapkáme šťavou z 1/2 citróna a trochou olivového oleja. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme zeleninový šalát a pridáme opečené kuracie špíziky.