0
17
Ňoky z ricotty a parmezánu

Ňoky z ricotty a parmezánu

2 h 30 m
4 porcie

Domáce pološušené paradajky

  • cherry paradajky
  • olivový olej Primadonna
  • práškový cukor Castello podľa chuti
  • čerstvý tymian

 

Ňoky

  • 300 g ricotty Italiamo
  • 100 g syra Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 2 žĺtky
  • 100 g hladkej múky Castello
  • soľ Castello
  • 200 ml kuracieho/zeleninového vývaru
  • 1 menšia cuketa
  • mleté čierne korenie Mikado
  • 4 lahôdkové cibuľky
  • čerstvá bazalka
  • 100 g masla Pilos

 

Na ozdobenie

  • hobliny syra Parmigiano Reggiano Lovillio

POSTUP

POTREBUJEME

  • strúhadlo
  • naberačku s otvormi na cedenie

 

Domáce polosušené paradajky

Paradajky prekrojené na polovice poukladáme na plech potretý olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymianom. Paradajky sušíme v rozohriatej rúre na 80 – 90 °C približne 2 – 2,5 hodiny pri pootvorených dvierkach.  

Ňoky

Cesto pripravíme zmiešaním ricotty, najemno nastrúhaného parmezánu, žĺtkov a hladkej múky. Na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme z cesta valček hrubý približne 2 cm, z ktorého nakrájame ňoky dlhé asi 3 cm. Ňoky varíme vo vriacej osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu, približne 3 – 4 minúty.

Medzitým pripravím omáčku. Do rozohriatej panvice nalejeme vývar a pridáme cuketu nakrájanú na kocky. Osolíme a okoreníme. Stiahneme oheň a postupne vmiešavame maslo. Potom pridáme uvarené ňoky, lahôdkové cibuľky nakrájané na kolieska, bazalku nadrobno a necháme krátko povariť.

Servírovanie

Ňoky podávame v hlbšom tanieri s polosušenými paradajkami ozdobené lístkami bazalky a hoblinkami parmezánu.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať