Ňoky z ricotty a parmezánu
Domáce pološušené paradajky
- cherry paradajky
- olivový olej Primadonna
- práškový cukor Belbake podľa chuti
- čerstvý tymian
Ňoky
- 300 g ricotty Italiamo
- 100 g syra Parmigiano Reggiano Lovillio
- 2 žĺtky
- 100 g hladkej múky Belbake
- soľ Belbake
- 200 ml kuracieho/zeleninového vývaru
- 1 menšia cuketa
- mleté čierne korenie Mikado
- 4 lahôdkové cibuľky
- čerstvá bazalka
- 100 g masla Pilos
Na ozdobenie
- hobliny syra Parmigiano Reggiano Lovillio
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- naberačku s otvormi na cedenie
Domáce polosušené paradajky
Paradajky prekrojené na polovice poukladáme na plech potretý olivovým olejom. Osolíme, okoreníme a posypeme nasekaným tymianom. Paradajky sušíme v rozohriatej rúre na 80 – 90 °C približne 2 – 2,5 hodiny pri pootvorených dvierkach.
Ňoky
Cesto pripravíme zmiešaním ricotty, najemno nastrúhaného parmezánu, žĺtkov a hladkej múky. Na pomúčenej pracovnej doske vypracujeme z cesta valček hrubý približne 2 cm, z ktorého nakrájame ňoky dlhé asi 3 cm. Ňoky varíme vo vriacej osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu, približne 3 – 4 minúty.
Medzitým pripravím omáčku. Do rozohriatej panvice nalejeme vývar a pridáme cuketu nakrájanú na kocky. Osolíme a okoreníme. Stiahneme oheň a postupne vmiešavame maslo. Potom pridáme uvarené ňoky, lahôdkové cibuľky nakrájané na kolieska, bazalku nadrobno a necháme krátko povariť.
Servírovanie
Ňoky podávame v hlbšom tanieri s polosušenými paradajkami ozdobené lístkami bazalky a hoblinkami parmezánu.