Kuracie stehná s hubami, hráškom a krémovou omáčkou
- 1 kg kuracích stehien
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- hladká múka (na obalenie)
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g húb šitake
- 150 ml suchého bieleho vína
- 1 l teplého zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 100 g mrazeného hrášku Chira
- 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 1 kg chladených špeclí Combino
- 2 - 3 lyžice masla
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
- sitko
Kuracie stehná s hubami a hráškom
Umyté a osušené kuracie stehná rozdelíme na horné a spodné. Ochutíme ich soľou, čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Kuracie kúsky opečieme v rozohriatom hrnci na olivovom oleji. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a huby šitake na väčšie kúsky. Suroviny pridáme do hrnca ku kuracím kúskom a ďalej spolu restujeme dozlatista. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 40 minút domäkka. Na záver pridáme rozmrazený hrášok a smotanu. Varíme ďalej približne 5 minút.
Špecle
Špecle krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú (asi 1 - 2 minúty), scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich orestujeme na panvici na rozpustenom masle a ochutíme čiernym korením.
Servírovanie
Na plytký tanier naservírujeme porciu špeclí, na ne kuracie stehno s hráškom a hubami a prelejeme krémovou omáčkou. Jedlo pred servírovaním ozdobíme nasekanou čerstvou lahôdkovou cibuľkou.