4
25
Kuracie stehná s hubami, hráškom a krémovou omáčkou

Kuracie stehná s hubami, hráškom a krémovou omáčkou

1 h 0 m
5 porcií
  • 1 kg kuracích stehien
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka (na obalenie)
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g húb šitake
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 1 l teplého zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 100 g mrazeného hrášku Chira
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 kg chladených špeclí Combino
  • 2 - 3 lyžice masla
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Potrebujeme

  • sitko

Kuracie stehná s hubami a hráškom

Umyté a osušené kuracie stehná rozdelíme na horné a spodné. Ochutíme ich soľou, čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Kuracie kúsky opečieme v rozohriatom hrnci na olivovom oleji. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a huby šitake na väčšie kúsky. Suroviny pridáme do hrnca ku kuracím kúskom a ďalej spolu restujeme dozlatista. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom podlejeme vývarom a dusíme pod pokrievkou na miernom plameni približne 40 minút domäkka. Na záver pridáme rozmrazený hrášok a smotanu. Varíme ďalej približne 5 minút.

Špecle

Špecle krátko povaríme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú (asi 1 - 2 minúty), scedíme a necháme odkvapkať. Potom ich orestujeme na panvici na rozpustenom masle a ochutíme čiernym korením.

Servírovanie

Na plytký tanier naservírujeme porciu špeclí, na ne kuracie stehno s hráškom a hubami a prelejeme krémovou omáčkou. Jedlo pred servírovaním ozdobíme nasekanou čerstvou lahôdkovou cibuľkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. marec 2018, 18:15

    Vynikajuci recept ,veľmi nám chutil😉👍👍👍

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      03. september 2018, 15:21

      Omáčka je kde? 😀

      Odpovedať
  • dzuliana
    02. marec 2016, 22:39

    výborná obmena klasického kuracieho perkeltu! liter vývaru je strašne veľa, dala som asi 500-600ml, aj tak to bolo riedke. Musela som zaprášiť múkou aby omáčka zhustla. Namiesto špeclí som urobila maslové halušky a bola to mňamka :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    25. február 2016, 14:09

    Prave dokoncene vyborny obed! 😊 Na zaver som to redukovala bez pokrievky a prebytocny vyvar sa pekne vyparil, takze to riedke vobec nieje

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. február 2016, 16:00

    Liter vývaru je asi veľa, mám to také utopené a dosť riedke :-)

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať