Fusilli s kurčaťom a kukuricou
- 1 celé kurča
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- čerstvý rozmarín
- 300 g farebných cestovín fusilli Combino
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml suchého bieleho vína
- 100 ml kuracieho vývaru
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 150 g sterilizovanej kukurice Freshona
- 100 g póru
- čerstvá bazalka
- 50 g syra grana padano Lovilio
Potrebujeme
- zapekaciu misu
- panvicu s pokrievkou
- sitko
- strúhadlo
Kuracie prsia s rozmarínom
Z umytého a osušeného kurčaťa vyrežeme prsia. Odrežeme obe stehná a odstránime z nich kožu. Stehná vykostíme a nakrájame na menšie kúsky. Z kostí a koží pripravíme kurací vývar.
Kuracie prsia ochutíme z oboch strán čiernym korením a soľou. Opekáme ich na rozpálenej panvici na troche oleja najskôr kožou nadol. Keď je koža opečená do zlatista otočíme, pridáme lístky rozmarínu a restujeme 2 - 3 minúty. Kuracie prsia preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C približne 10 - 15 minút. Kuracie prsia nakrájame na tenšie plátky.
Fusilli s kuracím ragú
Fusilli varíme vo vriacej osolenej vode približne 10 minút. Medzitým si pripravíme ragú z kuracieho mäsa.
Na rozpálenej panvici na troche oleja orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané kuracie stehná a ochutíme soľou a čiernym korením. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa odparí alkohol (môžeme aj flambovať). Podlejeme vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 5 minút. Potom podlejeme smotanou, pridáme scedenú kukuricu, pór nakrájaný na tenké pásiky a necháme prejsť varom.
Ku kuraciemu ragú pridáme scedené cestoviny a premiešame. Na záver pridáme nasekanú bazalku.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s kuracím ragú. Na ne položíme kuracie prsia nakrájané na tenšie plátky a posypeme hoblinkami syra grana padano. Jedlo ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.