Limonáda s jahodami a rebarborou
- 500 g jahôd
- 500 g rebarbory
- ½ vanilkového struku
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 400 ml minerálnej vody Saguaro
- čerstvá medovka (na ozdobenie)
POSTUP
POTREBUJEME
- formičky na ľad
- sitko
12 menších jahôd umyjeme, očistíme a vložíme do formičiek na ľad. Zalejeme ich vodou a necháme zamraziť.
Umytú rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Z ½ vanilkového struku vyškriabeme zrniečka. Do hrnca pridáme kúsky rebarbory, cukor, zrniečka vanilky, ½ prázdneho vanilkového struku a 200 ml vody. Varíme približne 5 – 8 minút, kým rebarbora trochu nezmäkne. Precedíme a uvarenú šťavu necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom vložíme do chladničky.
Zvyšné jahody očistíme a rozmixujeme. Jahodové pyré rozdelíme na dno 4 pohárov. Zalejeme vychladnutou rebarborovou šťavou a dolejeme minerálnou vodou. Pridáme kocky ľadu s jahodami a ozdobíme lístkami medovky.