1
2
Limonáda s jahodami a rebarborou

Limonáda s jahodami a rebarborou

30 min
4 porcie
  • 500 g jahôd
  • 500 g rebarbory
  • ½ vanilkového struku
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 400 ml minerálnej vody Saguaro
  • čerstvá medovka (na ozdobenie)

POSTUP

POTREBUJEME

  • formičky na ľad
  • sitko

 

12 menších jahôd umyjeme, očistíme a vložíme do formičiek na ľad. Zalejeme ich vodou a necháme zamraziť.

Umytú rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Z ½ vanilkového struku vyškriabeme zrniečka. Do hrnca pridáme kúsky rebarbory, cukor, zrniečka vanilky, ½ prázdneho vanilkového struku a 200 ml vody. Varíme približne 5 – 8 minút, kým rebarbora trochu nezmäkne. Precedíme a uvarenú šťavu necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom vložíme do chladničky.

Zvyšné jahody očistíme a rozmixujeme. Jahodové pyré rozdelíme na dno 4 pohárov. Zalejeme vychladnutou rebarborovou šťavou a dolejeme minerálnou vodou. Pridáme kocky ľadu s jahodami a ozdobíme lístkami medovky.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať