0

Ovocné coulis

Našli ste v recepte tento francúzsky termín a neviete, čo znamená? My vám to prezradíme. Coulis je hustá omáčka alebo pyré, ktoré sa pripravuje zo zeleniny či ovocia. Adriana Poláková vám vysvetlí, ako ho pripraviť, ktoré ovocie môžeme na jeho prípravu použiť a ako sa dá v gastronómii využiť.

 

1.    Do kastróla alebo panvice dáme rozvariť mrazené ovocie s trstinovým cukrom (trocha vodu pridávame len vtedy, ak používame čerstvé ovocie).

 

2.    Varíme, až kým ovocie nezíska sirupovú konzistenciu.

 

3.    Potom ovocie cez sitko prepasírujeme do misky. Tvrdšie časti a zrniečka ovocia zostanú na sitku a do misky sa dostane len hladká ovocná omáčka - coulis. 

 

4.    Takto pripraveným malinovým coulis môžeme preliať obľúbený cheesecake či populárny lávový koláčik alebo ním môžeme naplniť francúzske eclairs. 

Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať