- 26. máj, 2014
- Blog
- Nezaradené
Ovocné coulis
Našli ste v recepte tento francúzsky termín a neviete, čo znamená? My vám to prezradíme. Coulis je hustá omáčka alebo pyré, ktoré sa pripravuje zo zeleniny či ovocia. Adriana Poláková vám vysvetlí, ako ho pripraviť, ktoré ovocie môžeme na jeho prípravu použiť a ako sa dá v gastronómii využiť.
1. Do kastróla alebo panvice dáme rozvariť mrazené ovocie s trstinovým cukrom (trocha vodu pridávame len vtedy, ak používame čerstvé ovocie).
2. Varíme, až kým ovocie nezíska sirupovú konzistenciu.
3. Potom ovocie cez sitko prepasírujeme do misky. Tvrdšie časti a zrniečka ovocia zostanú na sitku a do misky sa dostane len hladká ovocná omáčka - coulis.
4. Takto pripraveným malinovým coulis môžeme preliať obľúbený cheesecake či populárny lávový koláčik alebo ním môžeme naplniť francúzske eclairs.