Malinovo-piškótové rezy
Korpus
- 4 vajíčka
- 4 lyžice práškového cukru Belbake
- 4 lyžice polohrubej muky Belbake
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 180 g detských piškót Tastino
- tuzemák Alliance na pokvapkanie
Malinový krém
- 500 g mrazených malín
- 5 lyžíc trstinového cukru Belbake
- 700 ml vody s malinovým sirupom Solevita (10%)
- 2 vanilkové pudingy
Smotanový krém
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 500 g kyslej smotany Pilos (18%)
- 40 g vanilínového cukru
Na ozdobenie
- čokoláda na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
- čerstvá mäta
Postup
POTREBUJEME
- šľahací mixér
- plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm
- papier na pečenie
- sitko
- škrabku na zeleninu
Korpus
Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do peny (šľaháme aspoň 4 minúty). Ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a zarovnáme. Pečieme pri 180 °C približne 20 minút. Po upečení vyberieme cesto z plechu a necháme ho úplne vychladnúť. Vychladnuté cesto vrátime späť na plech, uložíme naň piškóty tesne vedľa seba a pokvapkáme tuzemákom.
Malinový krém
Do kastróla dáme rozvariť maliny s trstinovým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne tak malinová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme vanilkové pudingy rozmiešane vo vode s malinovým sirupom a povaríme do zhustnutia. Za občasného premiešania necháme vychladnúť.
Potom krémom zalejeme kolač s piškótami (trochu si odložíme na ozdobenie) a dáme stuhnúť do chladničky min. na 1 hodinu.
Smotanový krém
V miske vymiešame obe smotany spolu s cukrom a nalejeme na stuhnutý malinový krém. Necháme opäť stuhnúť v chladničke (najlepšie celú noc).
Servírovanie
Stuhnutý kolač nakrájame na kocky a dozdobíme čokoládovými hoblinkami, malinovým krémom, ktorý sme si odložili, a mätovým lístkom.