Šťavnaté perníkové muffiny s čokoládovým krémom
Suroviny
Muffiny
- 280 g polohrubej múky Belbake
- 120 g mletých mandlí Belbake
- 120 g trstinového cukru Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- 10 g perníkového korenia
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 120 ml slnečnicového oleja Vita D´or
- 120 ml mlieka Pilos
- 2 vajcia
Ešte budeme potrebovať
- 300 g ošúpaných a nahrubo nastrúhaných jabĺk
Krém
- 200 g horkej čokolády Fin Carré
- 400 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 500 g mascarpone Milbona
Poleva
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
Potrebujeme
formu na muffiny, košíčky na muffiny, kuchynský robot s nadstavcom metlička, cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou, cukrárske vrecko bez špičky
Postup
Muffiny
V mise zmiešame múku, mleté mandle, trstinový cukor, kakao, perníkové korenie a prášok do pečiva. V druhej mise zmiešame olej, mlieko a vajcia. Obe misy spojíme a do cesta primiešame jablká. Cesto prelejeme do formy na muffiny, vystlanej košíčkami na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 30 minút. Vychladnuté muffiny vyberieme z formičiek a necháme úplne vychladnúť.
Krém
Čokoládu roztopíme s 200 ml smotany na šľahanie vo vodnom kúpeli a rozmiešame dohladka na čokoládovú ganache. 200 ml smotany na šľahanie vymiešame s mascarpone dotuha a do zmesi primiešame aj čokoládovú ganache. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a ozdobíme ním vychladnuté muffiny.
Poleva
Horkú čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Prelejeme ju do cukrárskeho vrecka bez špičky.
Servírovanie
Muffiny servírujeme s krémom a po povrchu prelejeme polevou.