2
1
Malinovo-tvarohový dezert na lístkovom ceste

Malinovo-tvarohový dezert na lístkovom ceste

1 h 0 m
6 porcií

Cesto

  • 1 chladené lístkové cesto Belbake
  • 100 ml vody
  • 100 g kryštálového cukru Castello

Malinovo-tvarohová pena

  • 5 plátkov želatíny (asi 8,3 g)
  • 300 g malín
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 500 g jemného tvarohu Pilos
  • 80 g práškového cukru Castello

Poleva

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 80 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Na ozdobenie

  • čerstvé maliny
  • práškový cukor Castello
  • biela čokoláda

Postup

Potrebujeme

  • 2 plechy na pečenie
  • papier na pečenie
  • pierko na potieranie
  • formičku na vykrajovanie (8 cm)
  • sitko
  • sekací mixér
  • šľahací mixér
  • silikónovú formu na pologule (priemer cca 8 cm)

Cesto

Lístkové cesto rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme ho vidličkou, prikryjeme druhým papierom na pečenie a zaťažíme plechom na pečenie. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.

Tip: Cesto pečieme medzi dvoma plechmi, aby sa rovnomerne nafúklo a zostalo na povrchu rovné.

Medzitým uvaríme cukrový sirup. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Po 10 minútach cesto vytiahneme z rúry, odokryjeme a potrieme pripraveným sirupom.

Tip: Sirup sa vpije do cesta, ktoré skaramelizuje. To zabezpečí, že cesto zostane dlhšie chrumkavé a nenavlhne od plnky.

Cesto vrátime do rúry a pečieme odkryté dozlatista ešte asi 5 – 10 minút. Z upečeného a vychladnutého cesta vykrajujeme kolieska.

Malinovo-tvarohová pena

Penu pripravíme deň vopred, aby stihla cez noc stuhnúť. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme napučať podľa návodu. Maliny rozmixujeme na hladké pyré (1 lyžicu si odložíme) a prepasírujeme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a ohrejeme.

Tip: Želatína nesmie vrieť, stratila by želírovanciu schopnosť.

Smotanu, tvaroh a cukor vyšľaháme mixérom do polotuha. Primiešame vychladnuté malinové pyré. Penou naplníme formu na pologule a dáme zamraziť. Zmrznuté pologule vyberieme z mrazničky, nahrejeme ich nad parou a spojíme, aby vznikli gule. Gule vrátime do formy a uložíme do mrazničky.

Poleva

Čokoládu nalámeme na malé kúsky a zalejeme ju horúcou šľahačkou so zvyšným malinovým pyré. Vymiešame na lesklú hladkú polevu.

Servírovanie

Zmrznuté gule vyberieme z mrazničky a polejeme ich vlažnou polevou. Uložíme ich na kolieska lístkového cesta a dozdobíme malinami a bielou čokoládou. Podávame ich rozmrazené pri izbovej teplote.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info