3
106
Nepečený jogurtový cheesecake s orieškami

Nepečený jogurtový cheesecake s orieškami

1 h 0 m
12 porcií

Karamelový brittle

  • 200 g vlašských orechov Alesto
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 60 ml vody
  • 60 g masla Pilos
  • 50 g medu
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka soli Castello

 

Korpus

  • 200 g maslových sušienok Sondey
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 80 g roztopeného masla Pilos

 

Krém

  • 300 g roztopenej bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic
  • 500 g smotanového jogurtu gréckeho typu Milbona

 

Na zdobenie

POSTUP

POTREBUJEME

  • plech vystlaný papierom na pečenie
  • sekací mixér
  • okrúhlu formu s vyberateľným dnom a priemerom 24 cm
  • misku na vodný kúpeľ

Čas tuhnutia: 8 hodín (ideálne cez noc)

 

Karamelový brittle

Orechy opečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 180 °C asi 7 minút do zlatista. Po vychladnutí ich nasekáme na hrubo. V hlbokom hrnci zmiešame cukor, vodu, maslo a med. Zmes varíme približne 12 – 15 minút, pokým skaramelizuje. Primiešame soľ a opečené oriešky. Stiahneme z plameňa, pridáme sódu bikarbónu, zamiešame a rovnomerne nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pracujeme rýchlo, zmes tuhne. Brittle necháme vychladnúť aspoň 30 minút a potom ho nalámeme na menšie kúsky.

 

Korpus

Na jemno rozomleté sušienky zmiešame s orechmi a roztopeným maslom. Sušienkové cesto utlačíme na dno a okraje formy. Korpus necháme stuhnúť v chladničke.

 

Krém

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Nátierku zmiešame s jogurtom, prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a rýchlo ju zapracujeme do krému. Korpus naplníme krémom a necháme tuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň cheesecake uvoľníme z formy a nožom namočeným do horúcej vody nakrájame.

 

Servírovanie

Cheesecake podávame ozdobený medom alebo slaným karamelom a kúskami brittle.

Tip: Ako pripraviť slanú karamelovú polevu nájdete tu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    13. apríl 2022, 11:23

    Ahoj Veronika, pozývam ťa dnes na kávičku ale platí Marika. Poprosil by som jeden ten činský dortík. Dík s pozdravom Dr HorviK . Ps: dúfam že 20tka vrták postačí na rýchlovku.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. apríl 2022, 11:41

      Ahoj tu Veronika, pozvanie na kávičku prijímam, nech si Marika nachystá kešeňu. Dort mám nachystaný a vrták je v poriadku. Dojdi už pre mňa dik.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        04. máj 2022, 11:42

        Krásny, slnkom zaliaty deň prajem, tu je Marika. Kešeňa je už 3 týždne nachystaná, ale nikto nechodí. Čískejky som skúsila všetky, výborne chutia, možem si otvoriť rovno cukráreň. Dojdite už s vrtakmi alebo bez, lebo mi to tu kysne, dik čau.

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        13. apríl 2022, 11:46

        Ahojte tu derek. Veronika neviem načo ti je 20tka vrtak keď maš 12ku hmoždinku ale dobre pokal sa mestí. Receptik som vyskušal a dortik bol ozaj dobry skoro som sa zrobel do gaťu takze odporučam a určite si ho zrobim ešte hadam aj 3x. Diky caute

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          04. máj 2022, 11:30

          Dobrej den tady Líroj Dakota. Pane Dereku chci se vás zeptat jak si múžu prodloužit dĺžku mího vrtáku? Bojuji s timhle problémem už pár roku a všichni sa mi smňejí a ja mám z teho deprese. Každopádne koláček výbornej, múj pšítel si ho pochvaluje. Díki za odepsáni a naschledanou!

          Odpovedať
          • H
            Hosť
            04. máj 2022, 11:57

            Zdravim vas pane Dakoto. Prodloužení vrtaku neni snadné no stači vám na to přiskiřice, 70 kilogramú listového testa, litr a púl krvi afganskeho chrta narozeného v prosinci a 13 stroučku česneku. Všechno dokopy rozmíchame a směs si poté stačí chlystířem nalít do konečníku, tohle by mělo zaručit zvězšení vrtaku o necelých 211 milimetrů. O koláčku mluvit už nemusime, to všechni vědí, že je orgazmickej a kroutí se z neho prsty na nohou. Pšeju hezkej den

            Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. júl 2021, 12:09

    Vynikajúco vyzera a verím že aj tak chutí

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. marec 2021, 20:37

    Skvelý, brittle mi ešte ostal, tak som si odložila do mrazničky.

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať