Gaštanové truffles
- 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- kôra z ½ pomaranča
- 150 g horkej čokolády J. D. Gross (70 % kakaa)
- 50 g masla Pilos
- 500 g mrazeného gaštanového pyré Toppo
- 50 g medu
- 20 ml tuzemáku Alliance
- 100 g kakaa Belbake
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- robot s nadstavcom lopatka
V menšom kastróle zohrejeme smotanu ochutenú nastrúhanou pomarančovou kôrou. Dávame pozor, nesmie vrieť. Horúcou smotanou zalejeme čokoládu nasekanú nadrobno, pridáme zmäknuté maslo, necháme minútu postáť a rozmiešame do hladkej lesklej polevy - ganache. V robote rozmiešame rozmrazené gaštanové pyré s medom a tuzemákom. Prilejeme čokoládovú ganache a miešame do spojenia. Pripravený základ prelejeme do misky a necháme ideálne cez noc stuhnúť v chladničke. Na druhý deň z hmoty tvarujeme guľôčky s váhou približne 20 gramov. Dôkladne ich obalíme v kakau.
Tip: Gaštanové truffles skladujeme v chladničke.