9
2
Čokoládové rezy s pralinkovým krémom

Čokoládové rezy s pralinkovým krémom

1 h 0 m
15 porcií

Lieskovo-oriešková pasta

  • 230 g lieskových orechov Belbake
  • 180 g kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžica slnečnicového oleja Vita D´Or

Korpus

  • 5 vajíčok
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 140 g masla Pilos
  • 200 g horkej čokolády Bellarom (74 % kakaa)
  • 40 ml kávy (40 ml vody a 3 lyžičky rozpustnej kávy)
  • 80 g mletých lieskových orechov Belbake

Krém

  • 400 g mascarpone Lovilio
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 200 g lieskovo-orieškovej pasty

Poleva

  • 200 g mliečnej čokolády Fin Caré
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

Postup

Potrebujeme

  • sekací mixér
  • šľahací mixér
  • plech (33x41 cm)
  • papier na pečenie

Lieskovo-oriešková (pralinková) pasta

Lieskovce v šupke pečieme asi 7 minút pri 180 °C. Keď vychladnú, pošúchame ich v utierke a tým ich zbavíme šupky.

Cukor necháme skaramelizovať a zamiešame do neho lieskovce. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nalámeme a rozmixujeme v sekacom mixéri na hladkú pastu. Predtým si odložíme 100 g orechov do polevy.

TIP: Orechy sa mixovaním ohrievajú, začnú vylučovať olej, ktorý obsahujú, a tak sa postupne z múky stáva tekutá pasta. Ak mixér nevládze, môžeme pridať aj lyžicu slnečnicového oleja.

Korpus

Vajíčka vyšľaháme s cukrom na hustú a svetlú penu. Čokoládu rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Do vaječnej zmesi primiešame soľ, kávu a vlažnú rozpustenú čokoládu. Na záver ručne vmiešame mleté orechy. Cesto v tenkej vrstve rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Upečené cesto necháme dôkladne vychladnúť.

Krém

Mascarpone a smotanu na šľahanie vyšľaháme v mixéri na tuhý krém. Potom prišľaháme aj pripravenú lieskovo-orieškovú pastu a krém dáme zachladiť.

Rezy

Korpus rozrežeme na 4 rovnaké pásy, ktoré rovnomerne potrieme krémom a uložíme na seba. Krémom potrieme aj vrch a boky (trochu si odložíme na záverečné zdobenie) a rezy dáme zachladiť do druhého dňa.

Poleva

Mliečnu čokoládu nalámeme na menšie kúsky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme chvíľu postáť a vymiešame na hladkú polevu. Na záver primiešame kúsky orechov, ktoré sme si predtým odložili. Polevou polejeme stuhnutý rez. Necháme zatuhnúť a dozdobíme vlnovkou z krému a celými lieskovými orechmi.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    27. november 2017, 19:41

    dakujem za aktualizaciu udajov, teraz sedi popis aj zoznam surovin.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. november 2017, 19:40

    dakujem za aktualizaciu udajov, teraz sedi popis aj zoznam surovin.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. november 2017, 19:35

    nakupny zoznam nesedi. Tiez popis nie je spravny, ale popleteny. Pasta neobsahuje suroviny ako je vo videu recepte, chubaju tam lieskovce a cukor na karamel. V opise pasty je omylom zakomponovany popis pripravy korpusu.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. november 2017, 21:06

    Neviem, či som dobre čítala, ale zdá sa mi, že nie je napísané, koľko cukru sa vymiešava s vajcami.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    15. november 2017, 13:15

    v recepte je len 80 g lieskových orechov. Je to správne? Lebo vo videu sa zdá, že ich je 2x toľko...

    Odpovedať
    • kuchynalidla.sk
      16. november 2017, 12:22

      Dobrý deň milý hosť, údaj je správny, do receptu ide 80 g mletých lieskových orechov. S pozdravom Tím kuchynalidla.sk

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info