Malinový raw koláč
Korpus
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 5 sušených sliviek Gardis
- 1 lyžica BIO kokosového oleja Vita D´or
Plnka
- 350 g nesolených kešu orechov Alesto
- 300 g malín
- 1 banán
- 2 lyžice medu Confeira
- 120 g BIO kokosového oleja Vita D´or
Na ozdobenie
- 1 avokádo
- 1 banán
- 2 lyžice kakaa Belbake
- čerstvé maliny
- čerstvá mäta
Potrebujeme
- sekací mixér
- tortovú formu s priemerom 20 cm
- papier na pečenie
- mixér na smoothie
- ponorný mixér
- cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
Postup
Korpus
V sekacom mixéri najemno rozomelieme orechy (až kým sa z nich začne uvoľňovať olej a orechy sa začnú spájať), slivky, ktoré boli predtým namočené vo vode, a roztopený kokosový olej. Dostaneme lepivú zmes. Natlačíme ju na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme stuhnúť do chladničky.
Plnka
Kešu orechy, ktoré boli celú noc namočené vo vode, rozmixujeme postupne na hladkú kašu. Postupne pridávame maliny, banán, med a kokosový olej. Dohladka rozmixovanú zmes nalejeme na stuhnutý korpus. Dáme do chladničky stuhnúť min. na 4 hodiny.
Na ozdobenie
Zrelé avokádo, banán a kakao rozmixujeme na kašu. Pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme kakaový krém na stuhnutý koláč. Na záver môžeme dozdobiť čerstvými malinami a lístkami mäty.