8
18
Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami

1 h 0 m
6 porcií

 

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 700 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g medu
  • 5 vajíčok
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 400 g zaváraných broskýň Freshona
  • 80 g kryštálového cukru Castello

 

Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladkú múku Castello na vysypanie formy

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

 

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

 

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

 

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.

 

Servírovanie

 

Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    07. marec 2021, 20:00

    Dakujem. Vyborny recept, chutil nam 😊

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    07. február 2021, 18:27

    Hmmm.. prvykrat robim podla tohoto receptu a pride mi, ze je tam malo ryze a vela vajec. zahadne mi vzniklo cesto este viac redsie ako vo videu.. pritom ryza uvarena v mlieku bola akurat na kasu.. pridanim masla s medom a zltok uz bola konzistencia na hrane, pridanim bielok (riadne vyslahanych) uz skoro tekute a sem-tam ryza. dopekam uz hodinu, tak hadam z toho nieco bude. kde som len urobila chybu..

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. január 2021, 08:47

    Mnam! Nikdy som lepsi ryzovy nakyp nejedla. Konecne nebol suchy, ale stavnaty, sladky az az. Vobec netreba pridavat cukor, vdaka medu je tak akurat sladky a este aj zdravsi. Dakujem za super recept, odteraz uz len podla neho!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. február 2021, 09:51

      Dobrý deň, veľmi nás teší, že sa Vám náš recept tak zapáčil! :-) Prajeme pekný deň.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. august 2020, 14:49

    Nákyp som robil 2x a 2 x vyšla rozdzabana ryža v mlieku.. Určite je tam chyba nepiect 20 minút ale dlhšie

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. január 2021, 11:52

      Áno dlhšie veď to tam je napísané že ešte 10 minút dopiect s bielkovou penou 🙃😀

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      15. október 2020, 01:20

      A pozreli ste si aj video? Ryzu treba najprv v mlieku uvarit, piect sa dava ryza uz uvarena, ziadne tekute mlieko uz v tomto stadiu nie je pritomne

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. jún 2020, 16:18

    Nakyp je vynikajici, nadychany a citronova kora mu dodava super chut.. len by som podotkla, do mlieka treba pred varenim hodit aspon 2 lyzice cukru, inak je nakyp bez chuti... prvy som robila presne podla receptu a nevedela som ho na taniery docukrovit, co nebol vobec sladky.. druhy som uz teda pridala cukor a super... :) aj do snehu som dala za kavovu lyzicku

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. január 2021, 12:28

      Zdravím no ja som ho teraz piekla a musela som ho po 30 minútovom pečeni aj s bielkovou penou pekne krásne premiešať a dať ešte piecť aspoň na dalších 30minut lebo z toho bola len tečúca kaša hmmm

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info