25
95
Ryžový nákyp s broskyňami
Pre spustenie videa musíte akceptovať marketingové cookies .

Ryžový nákyp s broskyňami

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 700 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g medu
  • 5 vajíčok
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 400 g zaváraných broskýň Freshona
  • 80 g kryštálového cukru Castello


Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladkú múku Castello na vysypanie formy

Potrebujeme 

  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

POSTUP

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.

Servírovanie

Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    09. september 2023, 13:20

    Neverím, že niekomu sa tento recept vydaril. Buď sú pomery surovín zlé alebo proces pečenia. Dodržala som celý postup a bolo to celé tekuté (okrem snehu). Podľa mňa sa to má min. dlhšie piecť bez snehu a sneh dať naozaj až na koniec pečenia. Zrejme keď sa dá sneh skôr, voda sa z nákupu už nedokáže vypariť a zostáva vnútri nádoby, tým pádom sa to neupecie. Celý deň pokazený kvôli tomuto.... A to zvyknem (variť) piecť veľa receptov z vašej kuchyne, ale pri receptoch od Veroniky je to väčšinou na nervy. Naposledy to podobe dopadlo pri jej parených buchtach..

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. september 2023, 19:34

      Ja som dala o 100ml mlieka viac a cely čas miešala tu ryžu. Miesto 5vajec som dala 3 a vyšlo to. Keď som to robila presne podľa tohto receptu tiež som to mala strašne riedke

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. september 2023, 13:23

      Ja som to prekladač až 40min na 200 a potom chvíľu sneh.. na 180 stupnov a 20 min..je to riedke a neupecene ako pises

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. jún 2023, 23:12

    Vyskúšam, podľa Vás a verím, že bude fantastický.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    08. máj 2023, 11:31

    Je to dobrý recept a super nakyp

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      16. máj 2023, 12:04

      Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za Váš komentár. 😍 Tešíme sa, že Vám recept chutil.😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. december 2022, 11:25

    Ja som ho robila presne podľa tohto receptu a bol výborný vôbec nebol riedky a hlavne bol šťavnatý všetci sme si pochutnali 😀

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      04. december 2022, 09:18

      Dobrý deň, veľmi nás teší, že si na tomto chutnom recepte pochutnala celá vaša rodina. 😍 Ktorý recept od Veroniky ste ešte vyskúšali? ✨

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. november 2022, 13:25

    Za mňa málo sladké...pridala by som do ryže aj cukor .....

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      21. november 2022, 18:17

      Dobrý deň, my máme taktiež veľmi radi sladké. 😍 Určite môžete pridať do receptu aj cukor, ktorý nákyp perfektne osladí. 😇

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať