37
106
Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami

1 h 0 m
6 porcií

Suroviny

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 700 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g medu
  • 5 vajíčok
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 400 g zaváraných broskýň Freshona
  • 80 g kryštálového cukru Castello


Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladkú múku Castello na vysypanie formy

Potrebujeme 

  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

POSTUP

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.

Servírovanie

Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    05. júl 2024, 07:54

    Super. Hneď vyskúšam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    12. jún 2024, 07:59

    Každý týždeň som si urobil recept podľa vašich skvelých kuchárov. Odkedy mi nejde video prestal som navštevovať Lídl, lebo stratil som inšpiráciu a uvarím čo ma napadne.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      12. jún 2024, 17:18

      Videá Vám nejdu preto pane, pretože máte na tejto stránke zakázané Cookies. To je to okienko, ktoré na Vás vybehne vždy keď otvoríte novú stránku kde ste ešte nebol. V okne ste klikli na Nepovoliť Cookies čo má vplyv na funkčnosť videí.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. máj 2024, 11:29

    Et

    Odpovedať
  • J
    Jan
    09. máj 2024, 13:57

    Zaspinena cela kuchyna

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      14. máj 2024, 22:08

      skuste umyt :)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. máj 2024, 17:42

    Išli sme striktne podľa receptu a výsledok neni bohviečo. Neviem či doma žerete hovná ale toto vôbec nie je dobrý recept...

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať