14
22
Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami

1 h 0 m
6 porcií

 

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 700 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g medu
  • 5 vajíčok
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 400 g zaváraných broskýň Freshona
  • 80 g kryštálového cukru Castello

 

Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladkú múku Castello na vysypanie formy

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

 

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

 

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

 

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.

 

Servírovanie

 

Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. november 2021, 14:04

    Vzhľadom na komentáre som recept upravila, 350 g ryže, a do mlieka 2 menšie lyžičky cukru..vajcia som použila 4, a masla len 100 g...polovicu snehu do cesta a polovicu na vrch...piekla som ako v recepte 20+10 min, v plynovej rúre, takže neviem pri akej teplote...vyšiel perfektne, a to som nákyp robila úplne prvýkrát...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. január 2022, 10:22

      Duhlasim

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        27. január 2022, 10:22

        Suhlasim

        Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. november 2021, 10:04

    Robila som ho uz dryhykrat a nema chybu. Super recept. Dakujem .

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      12. november 2021, 11:29

      My ďakujeme, sme radi že chutí 😊

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    27. október 2021, 22:04

    ufj

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    23. október 2021, 14:05

    Recept nie je dobrý, takisto som to mala veľmi riedke.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. jún 2021, 11:16

    Robila som niekolko krat a vdaka komentarom sa mi zatial vzdy podaril. Vajcia pouzivam iba 3, velkosti M. Do ryze davam tri zltka plus jedno vyslahane bielko a zvysne bielka vyslaham na vrch. Zaroven odporucam osladit ryzu uz pri vareni ako tu bolo spominane. A pozor na to, aby ste s kompotom nepridali prilis vela sirupu, inak to tiez ovplyvni vyslednu koznistenciu.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info