22
65
Ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s broskyňami

1 h 0 m
6 porcií

 

  • 250 g guľatozrnnej ryže
  • 700 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 120 g zmäknutého masla Pilos
  • 50 g medu
  • 5 vajíčok
  • kôra z 1 citróna
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 400 g zaváraných broskýň Freshona
  • 80 g kryštálového cukru Castello

 

Ešte budeme potrebovať

  • maslo Pilos na vymastenie formy
  • hladkú múku Castello na vysypanie formy

POSTUP

POTREBUJEME

 

  • robot s nadstavcom metlička a lopatka
  • strúhadlo na kôru
  • stierku, formu na pečenie s vyberateľným dnom (cca 22 x 22 cm)
  • metličku na šľahanie
  • misku na vodný kúpeľ

 

Umytú ryžu uvaríme v mlieku. Počas varenia miešame, aby sa nepripaľovala. Maslo s medom vyšľaháme do peny. Postupne po jednom zašľaháme žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj vychladnutú ryžu.

 

Z 2 bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do ryžovej zmesi. Polovicu zmesi navrstvíme do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy. Na ňu uložíme scedené broskyne (šťavu si odložíme na neskôr) a prikryjeme druhou polovicou ryže. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.

 

Medzitým zvyšné bielky spolu s cukrom miešame metličkou nad vodným kúpeľom, kým sa cukor rozpustí. Potom vyšľaháme na vysokých otáčkach tuhý lesklý sneh. Na upečený nákyp ozdobne navrstvíme sneh, vložíme naspäť do rúry a pečieme ešte 10 minút pri 200 °C.

 

Servírovanie

 

Ryžový nákyp podávame preliaty šťavou z kompótu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    01. december 2022, 11:25

    Ja som ho robila presne podľa tohto receptu a bol výborný vôbec nebol riedky a hlavne bol šťavnatý všetci sme si pochutnali 😀

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. november 2022, 13:25

    Za mňa málo sladké...pridala by som do ryže aj cukor .....

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      21. november 2022, 18:17

      Dobrý deň, my máme taktiež veľmi radi sladké. 😍 Určite môžete pridať do receptu aj cukor, ktorý nákyp perfektne osladí. 😇

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. november 2022, 12:44

    Dnes som ho robila je výborný ☝️👍👌

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      17. november 2022, 09:56

      Dobrý deň, teší nás, že sa vám recept podaril. 😍

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    26. máj 2022, 20:41

    Ja som veľmi sklamaná. Všetko som dala podla receptu. Škoda,že som si neprečítala najskôr komentáre. Je to jedna riedka kaša. Dopekam to práve ďalšiu polhodinu. Dúfam, že sa to bude dať jesť, lebo teraz sa to dá akurát len piť.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      21. október 2022, 12:56

      Taký istý problém

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      03. júl 2022, 17:30

      Dobrý deň, dnes som nákyp skúšala prvý krát podľa tohto receptu bez prečítanie komentárov. Išla som presne podľa receptu a je super. Vôbec nie je riedky,práve naopak výborný 🙂😉

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      10. jún 2022, 22:59

      Dobry den asi ste dali vsetkych 5 bielkov,iba 2 idu.Zvysne 3 idu navrch .

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. máj 2022, 12:01

    Aj ja som dala viac ryže výborne mnam

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať