Browncheese s malinovým coulis
Korpus
- 180 g maslových sušienok Sondey
- 80 g zmäknutého masla
Tmavá časť
- 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
- 100 g kryštálového cukru Belbake
- 125 g masla
- 2 celé vajíčka
- 1 lyžica holandského kakaa Belbake
- 3 lyžice hladkej múky Belbake
Svetlá časť
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 500 g mascarpone Lovilio
- 250 g kyslej smotany Pilos
- 2 žĺtky
Malinové coulis
- 2 hrnčeky mrazených malín Green Grocer´s
- 3/4 hrnčeka trstinového cukru
Potrebujeme
- tyčový mixér
- sitko
- sekací mixér
- tortovú formu s priemerom 24 cm
- papier na pečenie
- metličku na šľahanie
- šľahací mixér
Postup
Malinové coulis
Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.
Korpus
Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj.
Browncheese
Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku.
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.
Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená). Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť.
Servírovanie
Browncheese podávame preliaty malinovým coulis.