65
92
Browncheese s malinovým coulis

Browncheese s malinovým coulis

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 180 g maslových sušienok Sondey
  • 80 g zmäknutého masla

Tmavá časť

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 125 g masla
  • 2 celé vajíčka
  • 1 lyžica holandského kakaa Castello
  • 3 lyžice hladkej múky Castello

Svetlá časť

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 2 žĺtky

Malinové coulis

  • 2 hrnčeky mrazených malín Green Grocer´s
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru

Potrebujeme

  • tyčový mixér
  • sitko
  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér

Postup

Malinové coulis

Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.

Korpus

Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj.

Browncheese

Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.

Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená). Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť.

Servírovanie

Browncheese podávame preliaty malinovým coulis.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    30. apríl 2017, 12:18

    Koláč je skvelý ale strašne sýty a sladký, ked do polev ide čokoláda akeho kolvek druhu tak určite netreba pridávat žiadne iné sladilo. Čokoláda to všetko dobre osladí.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2016, 15:24

    Dobrý deň! Tento koláč popravde milujem, už tretí krát som ho urobila a aj tu V Mníchove ho majú známi radi :) Nebol ani príliš sladký proste akurát,len som naposledy namiesto malinoceho Kuli urobila Z lesnej zmesi. Ďakujem Lidl Cukrárni za recepty, už sa teším na ďalšie :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. február 2016, 22:28

    preklep,*80 g masla/200 g susienok.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. február 2016, 22:27

    Cheesecake som vyskusala a presne suhlasim s komentarmi, ktore som si tu precitala - rozhodne netreba pridavat uz ziadny cukor do tmavej plnky, kolac bude presladeny! Samotna tmava a biela cokolada maju v sebe tolko cukru, ze to bohato vystaci na dosiahnutie sladkej chuti kolaca. Ja osobne som cukor nepridala ani do coulis, ale je pravda, ze potom bolo coulis len kyslaste, co mne osobne vyhovovalo, ale nemusi to kazdemu. Takze coulis cukrit asi podla chuti. Aby maslo nevytieklo, pridajte na tu gramaz masla o 20g viac susienok, takze 80 g masla/300 g susienok.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. január 2016, 20:55

    Dobry den. Vcera som na narodky vyskusala tuto torticku. Na prvy pokus sa to podarilo. Vidim ze viacery tu pisali ze torta je dost sladka, a ja som len trosicku nad tym zmenila,ale absolutne nebola taka sladka. Skor by som povedala ze akurat . Korpus, z Bebe keksíkov.O 20g viac susienok na to maslo a papier na pecenie (nic mi nevytieklo).Brownies- bez muky, a miesto cukru s medom. Vrchna cast-to iste ako v reepte. Coulis- bez cukru. Takze ja do nicoho som cukor nedala,len raz med. okrem toho som nic uz nesladila.Chutna torticka.Odporucam to vyskusat. Ale nakolko je to casovo narocna, skor by to chodilo na vynimocne oslavy.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info