64
131
Browncheese s malinovým coulis

Browncheese s malinovým coulis

1 h 30 m
12 porcií

Korpus

  • 180 g maslových sušienok Sondey
  • 80 g zmäknutého masla

Tmavá časť

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52%)
  • 100 g kryštálového cukru Belbake
  • 125 g masla
  • 2 celé vajíčka
  • 1 lyžica holandského kakaa Belbake
  • 3 lyžice hladkej múky Belbake

Svetlá časť

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 500 g mascarpone Lovilio
  • 250 g kyslej smotany Pilos
  • 2 žĺtky

Malinové coulis

  • 2 hrnčeky mrazených malín Green Grocer´s
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru

Potrebujeme

  • tyčový mixér
  • sitko
  • sekací mixér
  • tortovú formu s priemerom 24 cm
  • papier na pečenie
  • metličku na šľahanie
  • šľahací mixér

Postup

Malinové coulis

Maliny s trstinovým cukrom rozvaríme v hrnci. Potom ich rozmixujeme a následne prepasírujeme cez sitko, aby vznikla hladká omáčka.

Korpus

Sušienky zomelieme najemno a zmiešame so zmäknutým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vyrobíme aj asi 1 cm okraj.

Browncheese

Čokoládu na varenie s kryštálovým cukrom a maslom roztopíme v miske vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej zmesi po jednom ručne vmiešame vajíčka. Na záver primiešame kakao a po častiach aj hladkú múku.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme pri nízkych otáčkach s kyslou smotanou a po jednom zašľaháme do zmesi žĺtky. Potom po častiach primiešame vychladnutú bielu čokoládu.

Na pripravený korpus rovnomerne natrieme tmavú čokoládovú zmes a na ňu vylejeme svetlú hmotu. Na vrch dáme 3 lyžice malinového coulis a ľahkým krúžením noža vytvoríme na povrchu mramorový vzor (tmavá časť musí ostať neporušená). Browncheese pečieme v predhriatej rúre pri 170 °C asi 50 minút. Koláč je dobre upečený, keď sú okraje tuhé, ale stred trochu trasľavý. Po upečení opatrne oddelíme nožom okraje koláča od formy a necháme ho vychladnúť pri izbovej teplote. Potom ho preložíme do chladničky a celú noc necháme tuhnúť.

Servírovanie

Browncheese podávame preliaty malinovým coulis.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. január 2021, 15:11

    Veľmi dobrý koláč! Veľa neporiadku v kuchyni síce 😀 ale výsledok stojí za to ❤️

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. február 2021, 19:37

      Presne ako píšete,veľa riadu,ale výsledok excelentný.

      Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      26. január 2021, 15:01

      Ďakujeme krásne za spätnú väzbu, sme veľmi radi, že vám koláč tak chutil :) Sledujte našu stránku aj ďalej pre ešte viac takýchto chutných receptov.

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    20. január 2021, 23:24

    Dobry den, chcela by som sa opytat, ze da sa spravit tento kolacik aj bez korpusu zo susienok (cize len brownie a plnka z cheescake-u)?

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      26. január 2021, 15:12

      Nie, treba tam niečo, tá brownies “hmota” by to neudržala 🙂

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    30. apríl 2017, 14:18

    Koláč je skvelý ale strašne sýty a sladký, ked do polev ide čokoláda akeho kolvek druhu tak určite netreba pridávat žiadne iné sladilo. Čokoláda to všetko dobre osladí.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. marec 2016, 16:24

    Dobrý deň! Tento koláč popravde milujem, už tretí krát som ho urobila a aj tu V Mníchove ho majú známi radi :) Nebol ani príliš sladký proste akurát,len som naposledy namiesto malinoceho Kuli urobila Z lesnej zmesi. Ďakujem Lidl Cukrárni za recepty, už sa teším na ďalšie :-)

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. február 2016, 23:28

    preklep,*80 g masla/200 g susienok.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať