Kakaová špongia so zmrzlinou
Suroviny
- 80 g hladkej múky Belbake
- 40 g kakaa Belbake
- štipka soli Kania
- 130 g masla Pilos
- 125 ml plnotučného mlieka Pilos
- 8 žĺtkov
- 8 bielkov
- 135 g kryštálového cukru Belbake
Servírovanie
- zmrzlina Gelatelli podľa chuti
Potrebujeme
- plech na cesto s rozmermi 32x24 cm, spodný plech na vodu s rozmermi 41x34 cm, papier na pečenie
POSTUP
V mise zmiešame múku, kakao a soľ.
V menšom hrnci zohrejeme maslo s mliekom.
Teplé mlieko s roztopeným maslom prilejeme k sypkej zmesi a dôkladne premiešame. K zmesi pridáme žĺtky a odložíme stranou.
V ďalšej mise začneme šľahať bielky na sneh. Hneď ako začne sneh tuhnúť, po lyžiciach primiešavame cukor. Šľaháme, až kým je sneh pevný a lesklý. Kakaovú zmes zľahka zapracujeme do cukrového snehu.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pod plech, v ktorom je cesto položíme ešte jeden väčší a hlbší plech, ktorý po stranách naplníme horúcou vodou.
Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 75 minút.
Servírovanie
Porciu koláča servírujeme s kopčekom zmrzliny.