0
2
Kakaová špongia so zmrzlinou

Kakaová špongia so zmrzlinou

1 h 30 m
15 porcií

Suroviny

  • 80 g hladkej múky Belbake
  • 40 g kakaa Belbake
  • štipka soli Kania
  • 130 g masla Pilos
  • 125 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 8 žĺtkov
  • 8 bielkov
  • 135 g kryštálového cukru Belbake


Servírovanie

  • zmrzlina Gelatelli podľa chuti

Potrebujeme

  • plech na cesto s rozmermi 32x24 cm, spodný plech na vodu s rozmermi 41x34 cm, papier na pečenie

POSTUP

V mise zmiešame múku, kakao a soľ.

V menšom hrnci zohrejeme maslo s mliekom.

Teplé mlieko s roztopeným maslom prilejeme k sypkej zmesi a dôkladne premiešame. K zmesi pridáme žĺtky a odložíme stranou.

V ďalšej mise začneme šľahať bielky na sneh. Hneď ako začne sneh tuhnúť, po lyžiciach primiešavame cukor. Šľaháme, až kým je sneh pevný a lesklý. Kakaovú zmes zľahka zapracujeme do cukrového snehu.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pod plech, v ktorom je cesto položíme ešte jeden väčší a hlbší plech, ktorý po stranách naplníme horúcou vodou.  

Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C približne 75 minút.

Servírovanie

Porciu koláča servírujeme s kopčekom zmrzliny.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať