Red velvet cookies s bielou čokoládou
Suroviny
- 125 g masla Pilos
- 50 g kryštálového cukru Belbake
- 150 g trstinového cukru Belbake
- štipka soli Kania
- 1 vajce
- ½ lyžičky červeného potravinárskeho farbiva
- 30 g mrazom sušených jahôd
- 200 g polohrubej múky Belbake
- 5 g sódy bikarbóny
- 120 g bielej čokolády Fin Carré
- 100 g mrazených malín
Poleva
- 100 g bielej čokolády Fin Carré
- 30 g mrazom sušených jahôd
Potrebujeme
plech, papier na pečenie, kuchynský robot s nadstavcom metlička a lopatka
Postup
Maslo, cukry a soľ vymiešame do peny. Pridáme vajce, potravinárske farbivo a zašľaháme. Mrazom sušené jahody rozmixujeme na jemný prášok. Do cesta pridáme polohrubú múku a sódu bikarbónu. Čokoládu nasekáme na drobné kúsky a spolu s mrazenými malinami ju vmiešame do cesta. Na plech vystlaný papierom na pečenie uložíme cookies v rozostupoch približne 10 cm. Utlačíme a necháme aspoň na 15 minút zamraziť v mrazničke. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 170 °C približne 10 – 14 minút. Po upečení ich polejeme roztopenou bielou čokoládou a posypeme mrazom sušenými jahodami.