7
76
Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 kuracie prsia
  • 200 g bieleho jogurtu Pilos
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • čerstvá mäta
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 kg zemiakov
  • 450 g mrazeného špenátu Icefield
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • čerstvý tymian

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • 2 väčšie misky
  • strúhadlo, alobal

Kuracie prsia v jogurtovej marináde

V miske zmiešame biely jogurt s nastrúhanou citrónovou kôrou a nahrubo nasekanou čerstvou mätou. Ochutíme soľou, čiernym korením a marinádu dobre premiešame.

Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne a každý kúsok rozdelíme na 2 časti. Osolené a okorenené kuracie prsia preložíme do misky a zalejeme jogurtovou marinádou. Marinujeme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie však celú noc.

Marinované kuracie prsia opekáme z každej strany asi 2 minúty dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Ak olej veľmi prská, môžeme panvicu zakryť alobalom.

Gratinované zemiaky so špenátom

Umyté a očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky. Rozmrazený špenát zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme nastrúhaný cesnak a ochutíme soľou a čiernym korením. Špenátovú zmes dôkladne premiešame. Na dno zapekacej misy rozložíme nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Prelejeme ich pripravenou špenátovo-smotanovou zmesou a premiešame. Zemiaky uhladíme a jemne pritlačíme, aby boli v zapekacej mise rovnomerne rozložené. Na záver ich posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano a lístkami čerstvého tymianu. Zemiaky pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu gratinovaných zemiakov, opečené kúsky kuracích pŕs a ozdobíme lístkami čerstvej mäty.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.