7
75
Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

Marinované kuracie prsia s gratinovanými zemiakmi

1 h 0 m
4 porcie
  • 4 kuracie prsia
  • 200 g bieleho jogurtu Pilos
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • čerstvá mäta
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 kg zemiakov
  • 450 g mrazeného špenátu Icefield
  • 350 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 50 g syra Grana Padano Lovilio
  • čerstvý tymian

Potrebujeme

  • zapekaciu misu
  • 2 väčšie misky
  • strúhadlo, alobal

Kuracie prsia v jogurtovej marináde

V miske zmiešame biely jogurt s nastrúhanou citrónovou kôrou a nahrubo nasekanou čerstvou mätou. Ochutíme soľou, čiernym korením a marinádu dobre premiešame.

Umyté a osušené kuracie prsia rozrežeme na ploché rezne a každý kúsok rozdelíme na 2 časti. Osolené a okorenené kuracie prsia preložíme do misky a zalejeme jogurtovou marinádou. Marinujeme v chladničke minimálne 3 hodiny, najlepšie však celú noc.

Marinované kuracie prsia opekáme z každej strany asi 2 minúty dozlatista na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Ak olej veľmi prská, môžeme panvicu zakryť alobalom.

Gratinované zemiaky so špenátom

Umyté a očistené zemiaky nakrájame na tenké plátky. Rozmrazený špenát zmiešame so smotanou na šľahanie, pridáme nastrúhaný cesnak a ochutíme soľou a čiernym korením. Špenátovú zmes dôkladne premiešame. Na dno zapekacej misy rozložíme nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Prelejeme ich pripravenou špenátovo-smotanovou zmesou a premiešame. Zemiaky uhladíme a jemne pritlačíme, aby boli v zapekacej mise rovnomerne rozložené. Na záver ich posypeme nastrúhaným syrom Grana Padano a lístkami čerstvého tymianu. Zemiaky pečieme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 45 minút. Pred podávaním ich necháme trochu vychladnúť.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu gratinovaných zemiakov, opečené kúsky kuracích pŕs a ozdobíme lístkami čerstvej mäty.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    28. február 2020, 17:06

    Ja som skusala dnes a u nas mal tento recept tiez velky uspech mnam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. október 2015, 22:30

    Ozaj vynikajúci recept ....určite vyskúšajte

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. júl 2015, 11:45

    Vyborne jedlo, tie zemiaky boli uzasne chutne, skvela kombinacia s marinovanym maskom. Odporucam.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. jún 2015, 17:33

    tie zemiaky su naozaj vyborne, maso som marinovala 5 hodin, polovicu som vysmazila na obed, bolo tiez dobre, druhu polovicu na vecer. Po celom dni v marinade bolo este lepsie. Jedlo niekolkokrat vychvalene takze odporucam

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    22. máj 2015, 01:06

    Fantastické gratinované zemiaky, jemnučké, veľmi chutné. A chuť mäsa s citrónovou marinádou, mňam :) Toto sa vám vážne podarilo; a mne tiež ;)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať