Tekvicové rizoto s kuracími plátkami v schwarzwaldskej šunke
Suroviny
- 350 g tekvice Hokkaido
- 50 g parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
- olivový olej Primadonna
- 3 lyžice masla Pilos
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho suchého vína
- 200 g ryže arborio Italiamo
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- chilli korenie
- asi 600 ml hydinového vývaru
- 800 g kuracie stehenné rezne
- 8 plátkov schwarzwaldskej šunky Dulano Selection
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 lahôdková cibuľka
- 8 polosušených cherry paradajok
Potrebujeme
- strúhadlo, špajdle
POSTUP
Tekvicové rizoto
Tekvicu zbavíme jadierok, ošúpeme a nastrúhame. Z parmezánu vytvoríme niekoľko hobliniek a zvyšok nastrúhame.
V panvici rozohrejeme olej s lyžicou masla, na ktorej opečieme nakrájanú cibuľu s cesnakom. Následne pridáme nastrúhanú tekvicu. Krátko opečieme, podlejeme vínom, prikryjeme pokrievkou a asi 5 minút dusíme. Potom pridáme suchú ryžu, osolíme, okoreníme a podľa chuti prisypeme chilli. Restujeme a postupne podlievame vývarom.
Tip: Pozri ako pripraviť hydinový vývar.
Pred servírovaním dokončíme dvomi lyžicami masla, strúhaným parmezánom a na kolieska nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.
Kuracie plátky
Kuracie rezne očistíme, okoreníme a každý kúsok zabalíme do šunky s lístkami bazalky. Rolády upevníme špajdľou a opekáme sprudka v panvici s rozohriatym olejom zo všetkých strán. Potom stiahneme plameň a pod pokrievkou necháme dôjsť. Z hotových rolád vytiahneme špajdle a nakrájame na plátky.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu tekvicového rizota a navrch položíme kuracie plátky. Dozdobíme polosušenými paradajkami, hoblinkami parmezánu, niekoľkými kvapkami oleja a lístkami čerstvej bazalky.
Tip: Pozri ako sušiť paradajky.