Medailóniky z panenky s baklažánom, paradajkami a balkánskym syrom
Suroviny
- 2 baklažány
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 500 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 kg bravčovej panenky
- 4 lyžice masla Pilos
- 150 g balkánskeho syra Pilos
- šťava z 1 citróna
- čerstvá bazalka
- 100 g rukoly
Potrebujeme
sitko, panvicu, papierovú utierku
Postup
Baklažán ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, preložíme do misy a necháme 5 – 10 minút vypotiť. Opláchneme vodou, osušíme pomocou papierových utierok, okoreníme a opečieme na panvici s olejom z oboch strán dozlatohneda. Cherry paradajky prekrojíme na polovice, cesnak nasekáme na plátky. Paradajky a cesnak preložíme do misy. Panenku očistíme, nakrájame na hrubšie plátky, rukou roztlačíme, preložíme na tanier, pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Necháme na chvíľu odležať a následne opečieme na panvici s olejom. Pridáme 2 lyžice masla a na panenku uložíme natrhaný balkánsky syr. Prikryjeme pokrievkou, stiahneme z ohňa a necháme chvíľu odpočinúť. Do panvice s baklažánom pridáme paradajky s cesnakom. Mierne osolíme, premiešame a ďalej restujeme. Prihodíme 2 lyžice masla a citrónovú šťavu. Na záver posypeme bazalkou.
Servírovanie
Restovaný baklažán s paradajkami servírujeme s panenkou a na záver posypeme rukolou.