Mini bravčové steaky s petržlenovým pestom
Suroviny
- 1 hrsť mandľových blanšírovaných plátkov Belbake
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 1 hrsť strúhaného Grana Padano Lovilio
- olivový olej Primadonna
- šťava z ½ citróna
- 600 g bravčovej panenky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť sušených paradajok v oleji Baresa
- 1 zväzok mrkvy
- 1 zväzok petržlenu
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- čerstvý tymian
Potrebujeme
- mažiar, gril, kliešte na gril, alobal
POSTUP
Petržlenové pesto
V mažiari zmiešame plátky mandlí, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie, syr, olej, citrónovú šťavu a rozdrvíme.
Tip: Ak je pesto príliš husté, zriedime ho olejom.
Bravčová panenka
Panenku očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, ktoré mierne dlaňou pritlačíme. Do mäsa vyrežeme otvor. Naplníme ho cesnakom nakrájaným na menšie plátky a prekrojenými sušenými paradajkami. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a položíme na rozpálený gril. Keď je mäso z oboch strán ugrilované, preložíme ho na tanier a prikryjeme alobalom.
Grilovaná zelenina
Oblanšírovanú koreňovú zeleninu a čerstvú lahôdkovú cibuľku prekrojíme na polovicu. Ochutíme soľou a korením. Pokvapkáme olejom, dochutíme tymianom a grilujeme.
Servírovanie
Grilovanú zeleninu s panenkou servírujeme preliatu petržlenovým pestom. Dozdobíme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.